Naujasis turgus atsinaujins laiku

Naujasis turgus atsinaujins laiku

Prasti orai Naujojo turgaus rekonstrukcijai kojos nepakišo. Prasideda paskutinis darbų etapas, todėl tikimasi, kad prekybininkai prekiauti naujose patalpose galės jau kitų metų vasario pabaigoje.

Antradienį darbus apžiūrėjo miesto valdžia. Būsimame paviljone liko įdėti vitrinas ir prijungti elektros bei šildymo įrangą. Visas vaizdas - pasodinti medžiai, įrengtos vaikų žaidimo aikštelės ir prekyba - bus matomas pavasarį.

Vietos jau rezervuojamos

Nors Naujojo turgaus rekonstrukcija dar nebaigta, prekybininkai jau skuba rezervuoti vietų naujose patalpose. Turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas patikino, kad skambučių sulaukia kasdien.

"Prekybininkai ateina apsižiūrėti, matuoti ploto. Prieš du mėnesius kreipėmės į specialistus, kurie pakeitė mūsų kainos nustatymo metodiką. Buvo apskaičiuoti visi ekonominiai pliusai ir minusai. Galiu pasakyti, kad prekybos vietos kaina prekybininkams bus patraukli", - sakė Naujojo turgaus direktorius.

REKONSTRUKCIJA. Po rekonstrukcijos darbų Naujojo turgaus plotas padidės daugiau nei trečdaliu - jis sieks daugiau nei 1300 kv. metrų. Anksčiau prekybvietės plotas siekė 1000. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Sparčiais rekonstrukcijos darbais pasidžiaugė miesto meras Vytautas Grubliauskas. Jis viliasi, kad po atliktų darbų turgus miestui ir jo gyventojams bus dar svarbesnis.

"Tikiu, kad šis turgus bus miesto puošmena ir pasididžiavimas ir kad kainos džiugins ne tik prekeivius, bet ir pirkėjus. Tai investicija, kuria galime didžiuotis. Jeigu čia kainos bus mažesnės, neabejoju, kad pirkti kalėdinių dovanų arba vaišių labiau apsimokės turguje, o ne kur kitur", - neabejojo uostamiesčio vadovas.

Pasak jo, miestui svarbu, kad turgus pradeda savo naują etapą, "tai yra traukos centras ir socialinio gyvenimo būtinybė".

Jau gruodžio 16 d. rekonstruotoje Naujojo turgaus teritorijoje vyks kalėdinė mugė. Į ją suvažiuos verslininkai iš visos Lietuvos. Jau dabar numatoma, kad jų bus daugiau nei 70. Mugė vyks aštuonias dienas iki pat Kalėdų. Klaipėdiečiams bus siūloma prekių įvairovė.

Darbai nevėluoja

V. Karmanovas neslėpė, kad Naujojo turgaus rekonstrukcija - didžiulė investicija. Nuo praėjusių metų pabaigos prasidėję rekonstrukcijos darbai atsieis 2 mln. eurų.

Turgaus teritorija bus pagražinta iki pat Taikos prospekto. Teritorijoje taip pat atsiras 12 metrų aukščio laikrodžio bokštas.

[CITATA]

Rangos darbus atliekančios bendrovės "Konsolė" vadovo Kazio Skutulo teigimu, Naujojo turgaus rekonstrukcija reikalavo daug pastangų.

"Darbas labai sunkus, nes yra vienetinis. Standartinių gaminių nėra - reikėjo daug rankų darbo. Tačiau viskas vyko sklandžiai ir pagal planą. Dabar pradėsime antrąjį etapą ir jį baigsime kažkur vasario viduryje. Gelžbetonio kolonos buvo gaminamos atskirai, pagal užsakymą", - sakė K. Skutulas.

Pasak V. Karmanovo, pastačius paviljoną prekybvietės teritorija padidės daugiau nei trečdaliu. Dabar jos plotą sudarys daugiau nei 1 300 kvadratinių metrų.

"Žinodami verslininkų poreikius, jiems paruošėme reikiamą vietų skaičių", - tikino Naujojo turgaus vadovas.

Dabar bendrovė "Naujasis turgus" viliasi, kad Savivaldybė palaimins jos norą dalyvauti Smulkiųjų ir vidutinių verslininkų rėmimo programoje.

"Naujasis turgus ruoš verslininkus. Jau turime nemažai jaunų verslininkų, kurie padirbo užsienyje ir grįžo į Lietuvą. Tokiems žmonėms teiksime pagalbą - vesime seminarus ir panašiai", - sakė V. Karmanovas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder