Naujas departamento direktorius atvyko iš Šiaulių

Naujas departamento direktorius atvyko iš Šiaulių

Nuo praėjusios savaitės Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktoriaus pareigas pradėjęs eiti Deividas Petrolevičius dėl šio darbo ryžosi palikti ne tik ankstesnę savo darbo vietą, bet ir Šiaulius, kuriuose iki šiol gyveno.

"Mane visada traukė Klaipėdos kraštas, jūra. Esu kilęs iš Žemaitijos. Šiauliuose studijavau viešąjį administravimą, tad po studijų likau gyventi šiame mieste, bet trauka arčiau Žemaitijos esantiems miestams niekur nedingo. Klaipėda man visada kėlė simpatijų, tad džiaugiuosi, kad turėjau progą pasinaudoti šia galimybe", - pasakojo naujasis departamento direktorius.

Pastaruosius dvejus metus Šiaulių miesto savivaldybės administracijoje jis ėjo kone analogiškas pareigas - buvo Socialinių reikalų departamento direktorius. Skirtumas tik tas, kad Sveikatos apsaugos skyrius Šiauliuose nebuvo pavaldus šiam departamentui.

"Socialinė ir sveikatos sferos labai jautrios. Žvelgdamas į jau nuveiktus darbus Klaipėdos miesto savivaldybėje ir nagrinėdamas strateginius planus džiaugiuosi, kad šiai sričiai yra skiriama daug dėmesio. Klaipėdoje daugelis šios srities dalykų yra pažengę į priekį", - pasakojo nuo vasario 13-osios Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje pradėjęs dirbti D. Petrolevičius.

Priminsime, kad kandidato į šias pareigas teko ieškoti daugiau nei pusmetį, po to, kai į pensiją išėjo ankstesnė direktorė Audra Daujotienė.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius pasakojo, kad konkurse dalyvavo 5 dalyviai iš įvairių miestų. Buvo norinčių atvykti dirbti į Klaipėdą ne tik iš Šiaulių, bet ir Vilniaus.

"Manau, kad šios pareigos labai atsakingos. Džiugu, kad Deividas jau turi patirties šioje srityje. Turint tokią patirtį, žinias, manau, kad nauja sveikatos apsaugos sfera jam nebus didelis iššūkis", - svarstė O. Mariničius.

D. Petrolevičiui - 31-eri. Tad Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pasidžiaugė, kad gerokai pajaunės kolektyvas.

"Jis iš visų konkurse dalyvavusių pretendentų parodė geriausias žinias. Bet man smagiausia, kad Deividas yra jaunas žmogus. Džiugina ir tai, kad jis kraustosi gyventi į Klaipėdą, tad vykdome savo proveržio programą. Rodome kitiems pavyzdį, kaip reikia jaunus specialistus pritraukti iš kitų miestų", - sakė S. Budinas ir pajuokavo, kad yra džiugių žinių ir Klaipėdos moterims, mat D. Petrolevičius nevedęs ir į uostamiestį gyventi atvažiavo vienas.

Naujasis Socialinių reikalų departamento direktorius kol kas nenorėjo kalbėti apie planuojamas naujoves.

"Dar šiek tiek anksti kalbėti apie konkretesnius darbus, nes kol kas susipažįstu su skyrių vedėjais, lankausi įstaigose. Pirmas įspūdis labai geras, matau, kad skyriams vadovauja ilgametę patirtį turintys žmonės, jie sėkmingai vykdo savo darbus. Tikiuosi, kad rasime bendrą kalbą", - vylėsi D. Petrolevičius.

Kol kas jis sakė neturėjęs daugiau laiko susipažinti su Klaipėdos miestu, bet pasidžiaugė jaukiu senamiesčiu.

"Geru laiku pataikiau persikraustyti, nes praėjusį savaitgalį senamiestyje buvo labai daug žmonių. Belieka laukti šiltesnių orų, tada galėsiu geriau pažinti ir patį miestą, ir apylinkes", - minėjo D. Petrolevičius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder