Naujas asfaltas - trims Klaipėdos gatvėms

Naujas asfaltas - trims Klaipėdos gatvėms

Šiais metais ištisinė asfalto danga bus paklota Gedminų, Šermukšnių ir Jurginų gatvėse, rekonstruota į Kruizinių laivų terminalą vedanti Priešpilio gatvė, užbaigti pernai pradėti dideli gatvių rekonstrukcijos darbai.

Kaip vyksta pasiruošimas gatvių ir šaligatvių remonto bei rekonstrukcijos darbams, antradienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas aptarė su Klaipėdos savivaldybės specialistais: Miesto ūkio departamento direktoriumi Liudviku Dūda, Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėju Valdu Švedu, Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakaliene.

Laukia pavasario

Po pasitarimo meras pranešė, kad šiuo metu mieste remontuojamos tik avarinės būklės duobės, keliančios grėsmę eismui. Tam naudojamas šaltas asfaltas. Kai atšils orai ir atsidarys karšto asfalto gamyklos, bus pradėti darbai Gedminų gatvėje, vėliau Šermukšnių ir Jurginų gatvėse.

Šiais metais taip pat bus rekonstruota į Kruizinių laivų terminalą vedanti Priešpilio gatvė - ji bus perkelta keliais metrais piečiau atveriant kelią ateityje atkurti visą pilies žvaigždės formos kontūrą.

Iki vasaros vidurio planuojama baigti Pamario gatvės rekonstrukciją: dar liko sutvarkyti jos prieigas, dalyje kelio pakloti viršutinę asfalto dangą. Dėl to galimi trumpalaikiai eismo apribojimai.

Vasarą turėtų būti baigti darbai ir Jūrininkų prospekte. Žadama, kad per šiuos metus taip pat bus pabaigti darbai Tauralaukio Akmenų, Vėjo, Debesų ir Smėlio gatvėse ar gatvių atkarpose ir prasidės Pajūrio g. rekonstrukcija.

Šiemet tęsis darbai Mokyklos, Tilžės gatvių ir Šilutės plento sankirtoje - ši žiedinė sankryža bus pertvarkoma į keturšalę.

Atnaujins Taikos prospekto šaligatvius

Šaligatviai bus tvarkomi Medžiotojų, Naikupės, I.~Simonaitytės, Ligoninės, Nendrių, Pievų Tako ir kt. gatvėse, taip pat bus tvarkomos Žvejų rūmų prieigos nuo Taikos pr. pusės ir Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos filialo prieigos nuo Aukštosios g. pusės.

Šiemet bus baigtas tiesti naujas pėsčiųjų ir dviračių takas nuo Paryžiaus Komunos gatvės iki Dangės upės, pradėta pėsčiųjų tako rekonstrukcija Taikos prospekte nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės.

Senamiestis ir neįgaliesiems

Planuojama pradėti tvarkyti ir pritaikyti patogesniam judėjimui Klaipėdos senamiesčio dangas. Šiemet judėjimo negalią turintiems asmenims, mamoms su vežimėliais bus pritaikyta Tiltų ir Turgaus gatvės sankryžos danga, taip pat šių gatvių susikirtimai su šalutinėmis gatvelėmis. Taip pat bus pradėti rangti senamiesčio gatvių bei šaligatvių dangų sutvarkymo projektai (Žvejų, Sukilėlių, Teatro ir kt.), kurie bus įgyvendinti per kelerius metus.

Toliau tvarkant uostamiesčio daugiabučių namų kiemus šiemet planuojama įrengti apie 600 vietų automobiliams.

Gatvių remonto ir rekonstrukcijos darbams šių metų Klaipėdos miesto biudžete suplanuota apie 14,5 mln. eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder