Naujajame turguje išdalinta 1000 spurgų

Naujajame turguje išdalinta 1000 spurgų

Šeštadienį apie 11 val. Naujajame turguje apsilankę žmonės sutriko: grojo muzika, stovėjo scena, batutas, buvo leidžiami burbulai.

Vieni kitų klausinėjo, kokia čia šventė. „Mama, mama, batutas nemokamai, ar galiu?“ - šaukė jau batelius nusimainanti mergytė. Pamačiusi tarp žmonių šmirinėjantį Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską, pagyvenusi moteris klausė kaimynės: „Ar Klaipėda taip ir neišsirinko kito mero?“

Taigi šeštadienį UAB „Naujasis turgus“, kurio 100 proc. akcijų priklauso uostamiesčio Savivaldybei, gražiai šventė savo veiklos 30 metų sukaktį. Naujasis turgus Klaipėdoje pradėjo veikti 1989 m. kovo 22 d., o UAB tapo 2004-aisiais.

Naujojo turgaus direktoriui Viačeslavui Karmanovui taip pat jubiliejus – šiai bendrovei jis vadovauja jau 5 metus. Direktorius įsitikinęs, kad turgavietės niekada neišnyks, nes jos išskirtinės. „Mūsų stiprybė - žmogus čia gali paragauti, derėtis, pabendrauti“, - sakė jis linkėdamas visiems geros šventės.

Sveikindamas prekeivius, pirkėjus ir bendrovės darbuotojus V. Grubliauskas pabrėžė, kad turgus, vieta, kur žmonės atveria širdis - bendrauja, derasi, perka, parduoda. Bendrovės administracijos darbuotojams Aušrai Malinauskienei, dirbančiai 27 metus, tik metais mažiau dirbančiai Margaritai Kazlauskienei, Žanai Permiakovai, direktoriaus pavaduotojui Vidmantui Mockui ir pačių prekiautojų feisbuke išrinktai šauniausiai pardavėjai Olgai Zaicevai scenoje meras įteikė padėkos raštus, o V. Karmanovui – ir Klaipėdos ženklą.

Kol į turgų atėjusius žmones scenoje linksmino dainininkas Simonas Donskovas, pasak renginio organizatorių, toks pat amžinai jaunas, energingas ir gražus kaip Naujasis turgus, su dviem žaviomis šokėjomis, meras su bendroves vadovybe ir pučiamųjų instrumentų grupe „Brass kvintetas“ ėjo į pramoninių prekių, žuvies, mėsos, daržovių paviljonus ir sveikino ilgai dirbančius prekiautojus – Danutę Bagdonavičienę (23 metus) , Fikratą Abdullayevą, Bronislavą Viliušienę, Reginą Buivydienę, Vilmą Jurėnaitę. Taip pat ilgai dirba ir Aistė Butkuvienė bei Aušra Jankauskienė.

Moterys buvo sutrikusios rodomo tokio dėmesio, nes kiekvienai jų „Brass kvintetas“ grojo atskirai jos darbo vietoje. Sunku buvo susikaupti ir suskaičiuoti iš pirkėjo paimtus pinigus išgirdus dūdas. O dar renginio vedėjas aktorius Vaidas Jočys vis pašmaikštaudavo, kad šiandien nuolaidos 30 proc., ir tik po geros pauzės pridurdavo, kad pajuokavo.

Po oficialiosios renginio dalies pirkėjai buvo vaišinami prancūziškomis spurgytėmis ir karšta arbata. Pasak V. Karmanovo, išvirta buvo 1 000 spurgyčių, kad visiems užtektų. „Norėjome padaryti šventę ir klaipėdiečiams, kurie mėgsta švęsti“, - sakė jis.

Nauji planai – vėl rekonstrukcija

“Prieš 5 metus, kai Naujasis turgus šventė savo 25-ąjį gimtadienį, pradėjau jam vadovauti. Tada per šventę visiems pažadėjau, kad mūsų turgus bus dar geresnis ir gražesnis, mes stiprėsime. Pažiūrėkite, kaip pagražėjo mūsų teritorija. Už tuos darbus, kurie šiandien jau padaryti, noriu padėkoti miesto vadovams, bendrovės administracijos komandai“, - kalbėjo V. Karmanovas.

Priminsime, kad Naujasis turgus buvo rekonstruotas. Tai pradėta daryti 2014-aisiais, o kol viskas buvo baigta pernai spalį, praėjo beveik ketveri metai. Tačiau tai toli gražu dar ne pabaiga. Pasak direktoriaus, bendrovė turi dar daug planų.

„Mus vis atsinaujinti įpareigoja klaipėdiečiai, pripratę prie geresnių ir gražesnių sąlygų. Norime rekonstruoti mėsos, daržovių paviljonus, sutvarkyti automobilių stovėjimo aikštelę“, - ateities planus vardino Naujojo turgaus direktorius.

Vasaros sezono metu Naujajame turguje prekiauja apie 500-600 prekeivių. UAB „Naujasis turgus“ dirba 26 žmonės.

Paklaustas, ar pastaruoju metu pirkėjų Naujajame turguje nemažėja, V. Karmanovas atsakė: „Pas mus ir penktadienį, ir šeštadienį, ir sekmadienį būna pilna automobilių stovėjimo aikštelė. Nepastebėjau, kad mažėtų pirkėjų srautai. Priešingai, sakyčiau, kad po rekonstrukcijos pas mus padaugėjo ir prekybininkų, ir lankytojų. Manau, turgūs nenyksta. Konkurencijos mes nebijome, nes esame išskirtiniai.“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder