Naujai mokyklai planuotas lėšas siūlo perduoti kitiems

Naujai mokyklai planuotas lėšas siūlo perduoti kitiems

Naujos mokyklos statyba šiaurinėje miesto dalyje buvo svarbiausias investicinis Klaipėdos miesto projektas, tačiau šiais metais jai suplanuotas lėšas siūloma atiduoti jau turintiems rangovus ir pradėtiems Futbolo mokyklos ir Irklavimo sporto bazės rekonstrukcijos projektams.

Tai tik vienas iš Klaipėdos miesto savivaldybės 2019-2021 metų strateginio veiklos plano ir šių metų biudžeto pakeitimų, kurie pirmadienį buvo pristatyti Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje.

"Trimečiame strateginiame Klaipėdos miesto savivaldybės plane buvo numatyta, jog jau šiais metais Žolynų kvartale bus įgyvendinta 35 proc. naujos mokyklos statybos projekto, tačiau praėjusių metų gruodį atplėšus konkurso vokus paaiškėjo, jog pasiūlyta suma viršija planuotą maksimalų 11 mln. Eur biudžetą. Pakoregavus technines sąlygas, konkursas paskelbtas iš naujo. Birželį vėl bus plėšiami vokai su pasiūlymais. Jeigu konkursas įvyks, šiais metais bus atlikti tik žemės ir komunikacijų darbai. Todėl siūlome skirti nepanaudotas lėšas kitiems projektams. Lėšų stokoja Irklavimo sporto bazė, nes valstybė neskyrė jai planuoto 100 tūkst. Eur, ir Futbolo mokyklos rekonstrukcija vyktų sparčiau", - dėstė Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė.

Komiteto pirmininkė Judita Simonavičiūtė pasipiktino situacija, kad Savivaldybė negali numatyti veiklos plano net vieneriems metams. "Mokyklos statyba buvo prioritetinis projektas, tačiau po viešųjų pirkimų kaina taip išaugo, kad Taryba gal turėtų iš naujo svarstyti, ar Savivaldybė pajėgi tokį projektą įgyvendinti. Manau, kad tik tada, kai jau žinoma planuojamo objekto kaina, Taryba turėtų spręsti, vykdyti jį ar ne", - samprotavo J. Simonavičiūtė.

Vidmantas Dambrauskas nusistebėjo, jog politikai pastatomi į situaciją "vežimas prieš arklį". "Nematau bėdos, kad planai ir biudžetas perdėliojami, tačiau norisi garantijos, kad užsibrėžti tikslai bus pasiekti, taip pat norėtųsi detalesnio visų svarbiausių projektų eigos pristatymo mums, naujiems Tarybos nariams", - pageidavo V. Dambrauskas.

Planavimo skyriaus vedėja dar informavo politikus apie tai, jog siūloma mažinti finansavimą Tilžės gatvės rekonstrukcijos projektui, nes jo rangovas UAB "Žemkasa" patiria finansinių sunkumų ir dėl to objekto pabaigos data nukeliama iš šių metų į kitus. Taip pat keičiasi ir Jūrininkų prospekto rekonstrukcijos projekto finansavimas ir pabaiga dėl tiltelio per Smeltalės upelį projekto.

"Didinamas biudžetas moksleivių bilietams į kultūros renginius finansuoti, einamiesiems kelių remonto darbams. Be to, veiklos planą papildė du nauji europiniai projektai, iš kurių vienam - projektui "Gyvos gatvės" bus reikalingas ir Savivaldybės prisidėjimas", - vardijo plano pokyčius I. Butenienė.

"Buvo patvirtintas biudžetas 183 mln. 555 tūkst. Dabar siūlomas tvirtinti biudžetas 189 mln. 50 tūkst. Eur", - reziumavo diskusiją Savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė. Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas tam pritarė. Naujus veiklos plano ir biudžeto projektus dar turės patvirtinti Taryba.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder