Naują vedlį išsirinkę pramonininkai įteikė atsakingo verslo apdovanojimus

Naują vedlį išsirinkę pramonininkai įteikė atsakingo verslo apdovanojimus

Uostamiesčio verslą ir pramonę vienijanti Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) savo darbus tęsia atsinaujinusi: šiandien organizacijos vairą iš 4 metus jai vadovavusio Rimanto Taraškevičiaus perėmė "Vakarų medienos grupės" generalinis direktorius Viktoras Adomaitis. Taip pat jau 5 kartą buvo įteikti KPA Atsakingo verslo apdovanojimai.

Į "Kultūros fabriką" sukviestus uostamiesčio pramonės ir verslo atstovus sveikino uostamiesčio valdžios, Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovai. Pastarosios prezidentas Robertas Dargis džiaugėsi, jog Klaipėdos skyrius yra itin aktyvus.

"Klaipėdos pramonininkai stiprėja ir turi būti vedančioji bendruomenė", - pažymėjo jis atkreipdamas verslininkų dėmesį į jaunuomenės švietimo trūkumą. Pristatydamas praėjusių metų ataskaitą ir šių metų planus jis asociacijos nariams rekomendavo dažniau susitikinėti su jaunimu, šviesti juos ir skatinti verslumą.

"Mūsų gyvenimas sako, kad individualiai nieko nepadarysi ir pramonininkų asociacija yra viena iš institucijų, su kuria Savivaldybė itin glaudžiai bendradarbiauja", - pasidžiaugė uostamiesčio valdžiai atstovavusi vicemerė Judita Simonavičiūtė.

APDOVANOJIMAS II. Nominacijos "Už atsakingą verslą" apdovanojimą atsiėmė ją laimėjusios UAB "Harig Baltic Cool" direktorius Aidas Petrėtis.

Vienas svarbiausių darbų šio susitikimo metu buvo išsirinkti naująjį asociacijos vadovą. KPA pasiūlyto kandidato - Vakarų medienos grupės generalinio direktoriaus V. Adomaičio kandidatūrai į prezidento pareigas vieningai pritarė susirinkime dalyvavę asociacijos nariai. Ketverius metus organizacijai skyręs R. Taraškevičius pasidžiaugė, jog KPA pavyko užsitarnauti vienos stipriausių verslo visuomeninių organizacijų mieste vardą ir ramia širdimi patiki jos vairą naujam vadovui.

V. Adomaitis tvirtino besidžiaugiantis naujomis pareigomis. 4 tūkst. darbuotojų ir šimtamilijoninį pardavimą generuojančiai bendrovei vadovaujantis vyras žadėjo tęsti pradėtus darbus ir neapvilti pramonininkų.

Susirinkusiųjų dėmesį prikaustė Atsakingo verslo apdovanojimai, kurių metu jau penktą kartą apdovanojamos ir pagerbiamos didžiausią pažangą socialinės atsakomybės srityse padariusios Klaipėdos bendrovės. Šiemet konkurse dalyvavo rekordiškai daug - net 13 įmonių, kurios varžėsi dėl keturių nominacijų.

KPA administracijos direktorė Jolanta Braukylienė pažymėjo, jog konkurse be išimties galėjo dalyvauti visos įmonės. Be įprastinių rodiklių, atsižvelgta ir į įmonių veiklą socialinėje srityje.

"Buvo vertinamos darbuotojų skatinimo priemonės, aplinkosaugos priemonės, dalyvavimas miesto gyvenime ir parama, studentų praktika", - pažymėjo ji.

Nominacija "Už atsakingą verslą" įmonei, kuri sparčiausiai augino verslą, atiteko UAB "Harig Baltic Cool". Labiausiai darbuotojais besirūpinusi UAB "Fortum Klaipėda" teko nominacija "Už darbuotoją", daugiausiai dėmesio socialinėms iniciatyvoms skyrusi AB "Klaipėdos baldai" gavo nominaciją "Už mūsų Klaipėdą". Pagrindinis apdovanojimas - Atsakingiausios KPA įmonės 2015 apdovanojimas - skirtas daugiausiai balų bendroje vertinimo lentelėje surinkusiai UAB "Vakarų medienos grupė".

APDOVANOJIMAS III. Nominacijos "Už mūsų Klaipėdą" nugalėtoja tapo AB "Klaipėdos baldai". Apdovanojimą atsiėmė bendrovės direktorius Vidas Mišeikis.

Bendrovių atstovams teko klaipėdiečio dailininko-juvelyro Vido Bizausko sukurti apdovanojimai - tai planketės - koliažai iš Klaipėdai būdingų senamiesčio fragmentų atspausti iš melchioro. Nominacijos pavadinimas išrašytas sidabrinėje plokštelėje, kuri prie planketės pritvirtinta gryno aukso kniedėmis. Nominacija įrėminta į tūrinius aukso spalvos rėmus su nominuojamos įmonės pavadinimu.

PAGARBA. Susirinkimo metu "Profesijos Riterio" ženklu buvo pagerbtas Klaipėdos LEZ generalinis direktorius Eimantas Kiudulas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder