Nauja tradicija Klaipėdoje – vaikų turgelis

Nauja tradicija Klaipėdoje – vaikų turgelis

Sekmadienį, gegužės 29 d., Klaipėdoje, skvere prie „Teo“ pastato, surengta šventė „Kapitono ir jungų sala“ sulaukė didžiulė vaikų ir šeimų dėmesio. Vaikų gynimo dienai dedikuotame renginyje mažieji galėjo ne tik pasilinksminti, bet ir užsidirbti, prekiaudami vaikų turgelyje.

Vaikų turgelis Klaipėdoje suorganizuotas pirmą kartą ir tikimasi, kad taps tradiciniu kasmetiniu renginiu.

„Klaipėdoje ir visoje šalyje populiarūs šeimų turgeliai, kuriuose prekiauja daugiausiai mamos vaikų išaugtais drabužėliais. Vaikų turgelyje pakvietėm prekiauti vaikus savo rankdarbiais ir žaislais. Manome, kad tokia iniciatyva ugdo vaikų savarankiškumą, verslumą, padeda jiems pažinti pinigus ir dalintis, tiek parduodant savo žaislus, tiek dovanojant juos nepasiturinčių šeimų mažyliams“, - sakė vaikų turgelio iniciavusios VšĮ „Veiklių mamų klubas“ vadovė Neringa Simonaitienė.

Pirmajame vaikų turgelyje užsiregistravo prekiauti daugiau kaip 60 vaikų. Vaikai pardavinėjo pardavinėjo įvairius žaislus, knygeles, rankų darbo smulkmenas.

Pavyzdžiui Emilis sugalvojo iš „piktų paukščių“ pagaminti pakabukus raktams, o iš gumyčių nunerti apyrankes su talismanais. Pardavinėdamas šiuos mielus ir reikalingus aksesuarus, bet išparduodamas savo nereikalingus žaislus vaikinukas užsidirbo 40 eurų, kuriuos ketina išleisti pramogoms per Jūros šventę.

Pramogų netrūko ir šalia vaikų turgelio. Scenoje linksmino Juozo Karoso mokyklos, Karalienės Luizės jaunimo centro kolektyvo „Junior city jazz“, šokių studijų „Saida“, „Best Coast boys“, „Mondo“ ugdytinių dainos ir šokiai, Lietuvos jūrų muziejaus savanorės mokė jūrinės abėcėlės, mažyliai turėjo progą nemokamai šokinėti ant batuto ir neatsispyrė pagundai paglostyti draugiškus šuniukus iš „Linksmųjų pėdučių“. Daug gerų emocijų ir šaunių prizų vaikai laimėjo kūrybiškose viktorinose.

Griausmingą Kapitono ir jungų salos fiestą suorganizavo Klaipėdos demokratinė moterų kolegija. Pasak jos vadovės Rositos Vaičiulės, moterys kiekvienais metais organizuoja šventę vaikams Vaikų gynimo dienos proga, o šiais metais ji puikiai pavyko, nes prisijungė būrys partnerių ir draugų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder