Nauja gatvė pareikalaus miško

Nauja gatvė pareikalaus miško

Pradėjo judėti paruošiamieji dar 2008 m. suplanuotos naujos gatvės nuo Labrenciškės į Girulius tiesimo darbai. Trečiadienį posėdžiavę miesto politikai palaimino Savivaldybės administracijos prašymą leisti sumokėti kompensaciją už miško žemės, kurioje bus tiesiamas naujas kelias, pavertimą kitomis naudmenomis.

Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos skyriaus vyr. specialistė Raimonda Gružienė miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos bei Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetų nariams patvirtino, jog jau vyksta minimos gatvės projektavimo darbai ir būtina keisti dalį Kretingos miškų urėdijos valdomo miško ploto paskirtį.

"Nauja kelio trasa eina per mišką. Medžių palyginti nėra daug, nes didžioji dalis ruožo yra proskyna", - sakė valdininkė.

Ji pridūrė, kad maždaug 5 ha ploto žemė vis tiek laikoma mišku, todėl norint per ją tiesti kelią būtina ją paversti kitomis naudmenomis. Už tai į valstybės biudžetą reikės sumokėti per 130 tūkst. eurų siekiančią kompensaciją, kuri jau numatyta šiųmečiame miesto biudžete.

Jei miesto Taryba pritars šios kompensacijos sumokėjimui, Savivaldybė galės užbaigti techninio projekto rengimą ir gauti statybą leidžiantį dokumentą.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, jog nuo M. Jankaus gatvės (netoli Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno) iškirtus krūmus ir medžius bus tiesiamas naujas kelias, sujungsiantis Medelyno gatvę su Pamario gatve. Planuojamu 2 eismo juostų keliu bus galima važiuoti 60 km/h greičiu. Kelią kirstų geležinkelio linija, tad virš jos planuojama statyti viaduką.

Techninį naujojo kelio projektą tikimasi baigti šiemet.

Beje, nors kompensavimui Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pritarė, jo pirmininkas Simonas Gentvilas "Vakarų ekspresui" tvirtino kovo 7-ąją komitete laukiantis Kretingos miškų urėdijos vadovo. Jis turėtų paaiškinti, ar miesto už mišką atiduodami pinigai, vėliau skiriami miškui atkūrti ar įveisti kitoje vietoje, grįžta į Klaipėdos savivaldybę. Tokių abejonių kilo, kai buvo paskelbta apie Pamario gatvės atkarpos remonto planus. Tuomet paaiškėjo, kad už 10 ha miško žemės, kurią teks paaukoti vardan platesnės gatvės ir kelių stovėjimo aikštelių, Savivaldybė turėjo atseikėti daugiau nei 307 tūkst. eurų siekiančią kompensaciją.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder