Naminiai gyvūnai: nuo meilės iki neapykantos - vienas butas

Naminiai gyvūnai: nuo meilės iki neapykantos - vienas butas

Klaipėdos daugiabučiuose tarp kaimynų kylančių ginčų priežastimi neretai tampa ir augintiniai. Tokiais atvejais prisimenamos jų šeimininkų pareigos, kurių šiandien paiso tikrai ne visi.

"Kaimynų bute kiekvieną rytą, apie 6 valandą, ima loti šuniukas, tad miegą ir poilsį galima užmiršti. Kaimynas į pastabas nekreipia dėmesio, tad kreipiausi į policiją. Jie tikrai reaguoja, padaro viską, kas priklauso - pasikalba su kaimynu, jį perspėja, tačiau daugiau niekuo padėti negali, nes neturi teisinių svertų šiai problemai spręsti", - "Vakarų ekspresui" guodėsi viena klaipėdietė.

Tenka net konfiskuoti

Kad kaimynams ne visada pavyksta taikiai išspręsti dėl augintinių kylančius ginčus, patvirtina ir policijos atstovai.

"Skundų tikrai pasitaiko, tik sprendimą ne visada pavyksta rasti taip greitai, kaip norėtųsi. Pavyzdžiui, jeigu nustatoma, jog gyvūnas kelia triukšmą ramybės metu, su šeimininku ieškome išeities. Pasitaiko, kad dėl taikos, jie išveža šunį į užmiestį, stengiasi rasti kitų būdų išvengti nepatogumų. Yra pasitaikę ir gyvūnų konfiskacijų - jie išvežami į prieglaudas. Bet ateina šeimininko draugas ir neva priglaudžia beglobį gyvūną, bet iš tikrųjų grąžina jį atgal", - pasakoja Klaipėdos antrojo policijos komisariato vyresnysis tyrėjas Marius Vaičikauskas.

Jam pačiam ne kartą teko susidurti su klaipėdiečiais, nepatenkintais kaimynų laikomais gyvūnais.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų eskpresas".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder