Naktinis autobusiukas vasarą važiuos dažniau

Naktinis autobusiukas vasarą važiuos dažniau

Uostamiesčio transportininkai šią savaitę - naktį iš ketvirtadienio į penktadienį - į trasą vėl išleis naktinį N1 maršruto autobusiuką.

Pasak VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktoriaus Gintaro Neniškio, jau apsispręsta, kad vasaros piko metu šis autobusiukas pradės kursuoti po ketvirtadienio vidurnakčio, o jei bus didelis keleivių srautas - ir kitomis naktimis. Tiesa, reisus šiemet ketinama nutraukti anksčiau - ne spalio pabaigoje, kaip pernai, bet šio mėnesio pradžioje.

Žinia, N1 autobusiukas į Klaipėdos gatves pirmąkart išriedėjo pernai gegužę. Iki spalio pabaigos jo paslaugomis pasinaudojo 2 987 keleiviai - 1 675 keleiviai atsiskaitė elektroniniu bilietu, o 1 312 pirko brangesnį vairuotojo parduodamą bilietą už grynuosius.

"Geriausias pajamomis ir keleiviais mėnuo mums buvo liepa, o mažiausiai keleivių važiavo rugsėjį ir spalį. Taigi šiemet nuo liepos 6-osios iki rugpjūčio 15 dienos N1 pradės kursuoti nuo ketvirtadienio vidurnakčio. Jei matysime atitinkamus keleivių srautus, pridėtume ir reisus kuriomis nors kitomis naktimis", - konstatavo G. Neniškis.

Jis prisiminė, kad pernai nepasitvirtino būgštavimai, jog naktiniai keleiviai bus triukšmingi ir neramūs. Per visą N1 kursavimo laiką neužfiksuota nė vieno rimtesnio incidento.

N1 savaitgaliais nuo Liepojos gatvės iki pietinių miegamųjų rajonų važiuos, kai darbą baigs reguliarieji miesto autobusai ir maršrutiniai taksi. Kelionė mokant grynaisiais kainuos 1 eurą (penkiais lietuviškais centais pigiau nei pernai, kai tekdavo mokėti 3,5 lito). Kaip ir anksčiau, čia bus galima naudotis ir iš anksto įsigytais popieriniais arba elektroniniais bilietais arba autobuse įsigyti lengvatinius - už 50 ir 20 euro centų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder