Muzikinis teatras grius jau šį mėnesį?

Muzikinis teatras grius jau šį mėnesį?

Planuojama, kad jau šį mėnesį prasidės Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato dalies iš Dangės upės pusės griovimo darbai. Vietoj jo vyks naujo priestato statybos, kuriame didžioji salė bus pakreipta upės link.

Pasak laikinai teatro vadovės pareigas einančios Jurgitos Skiotytės-Norvaišienės, buvo tikėtasi, kad šie darbai prasidės dar liepos pabaigoje.

"Šiuo metu iš Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos laukiame statybos leidimo. Tuomet prasidės pastato, kuriame veikė salė, griovimo darbai. Kraustymasis iš pastato jau prasidėjo", - komentavo laikinoji vadovė.

Bokštas ir pastato dalis ties Herkaus Manto gatve nebus griaunami - jie bus rekonstruojami.

Pasak J. Skiotytės-Norvaišienės, procesai kiek užstrigę dėl to, kad miestas turi užtikrinti teatrui automobilių statymo vietų. Tačiau plačiau pakomentuoti situacijos ji nenorėjo.

Birželio pradžioje teatras pasirašė rangos darbų sutartį su jungtinės veiklos partneriais UAB "Infes" ir UAB "Hidrostatyba". Tačiau šį sprendimą Vilniaus inžinerinių tinklų bendrovė "LitCon" siekė užginčyti teisme. Klaipėdos apygardos teismas liepos 31 dieną atmetė įmonės ieškinį.

Rangovai darbus įsipareigojo atlikti už 17,796 mln. Eur. Darbai turėtų būti baigti per penkerius metus.

Po rekonstrukcijos pastato plotas turėtų siekti 8,7 tūkst kv. metrų, tačiau bus išlaikyta išskirtinių architektūrinių bruožų senojo pokarinio laikmečio pastato su 33 metrų aukščio bokštu kompozicija. Prie pastato planuojama pastatyti priestatą su nauja sale ir jai funkcionuoti reikalingomis patalpomis Danės gatvėje. Taip pat planuojama demontuoti dalį esamo pastato, naujai perstatant didžiąją salę ir pagalbines patalpas, keičiant jos vietą ir konfigūraciją.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder