Muzikinio teatro rekonstrukcijos projektas įgauna pagreitį

Muzikinio teatro rekonstrukcijos projektas įgauna pagreitį

Pirmasis Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos ir plėtros projekto etapas jau įpusėjo: atlikti teritorijos žvalgomieji archeologiniai tyrimai, projekto technologinės užduoties rengimo darbai ir kt.

"Projektas įgavo reikiamą pagreitį. Tam, kad jis ir toliau vyktų sklandžiai, prašome visų susijusių pusių susitelkimo ir paramos", - susitikimo su uostamiesčio vadovais metu sakė teatro vadovas Ramūnas Kaubrys.

Ir jį, ir jo pavaduotoją Ingą Gelžinytę-Litinskienę Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas patikino, jog Muzikinio teatro projektas miestui yra prioritetinės svarbos klausimas, kurį reikia išspręsti kiek įmanoma operatyviau.

Prioritetiniu susitikimo metu išskirtas skubus Herkaus Manto, Liepų ir Danės gatvių teritorijų detaliojo plano koncepcijos parengimas ir patvirtinimas. Jis turėtų maksimaliai išplėsti teatro sklypo ribas.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos ir plėtros projektą administruojančios įmonės "Lietuvos paminklai" vadovas Vydmantas Drumsta pabrėžė, jog konkursas, kurio metu bus išrenkamas techninio projekto rengėjas, turėtų įvykti jau šį pavasarį. Tuomet bus teikiamos paraiškos daliniam projekto finansavimui gauti.

Apie 5 mln. eurų planuojama įsisavinti iš Kultūros ministerijos, 2 mln. eurų - iš Energetikos ministerijos programų. Dėl finansavimo ketinama kreiptis ir į Regionų plėtros tarybą.

Projektinių pasiūlymų konkursui ir techninio projekto rengimui iš Valstybės investicijų programos jau gauta 326 tūkst. eurų suma. Prognozuojama, kad Muzikinio teatro rekonstrukcijos ir plėtros projektui įgyvendinti iš viso prireiks apie 20 mln. eurų.

Klaipėdos miesto savivaldybės užsakymu šiuo metu rengiama Atgimimo aikštės galimybių studija, tikslinamas Herkaus Manto, Liepų ir Danės gatvių teritorijų detalusis planas. Šios teritorijos esamos būklės įvertinimą UAB "Geometra" jau yra atlikusi. Detaliojo plano koncepciją įmonė pasižadėjo parengti iki šių metų kovo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder