„Muzė veža“ dovanoja Klaipėdos krašto istoriją

„Muzė veža“ dovanoja Klaipėdos krašto istoriją

š Klaipėdos autobusų stoties trečiadienį pajudės žalias 8-ojo maršruto „Muzės“ autobusas, kuriame bus pristatyta projekto „Muzė veža“ antroji - Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus interaktyvi ekspozicija. Keleiviai, važiuojantys žaliuoju autobusu, taps žaismingos ekspozicijos atidarymo dalyviais ir turės galimybę išgirsti įdomių, gal net negirdėtų miesto istorijos faktų iš paties Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus, archeologo, istoriko dr. Jono Genio lūpų. 

Vidaus ekspozicijos atidarymo metu klaipėdiečiams istorijos naratyvus pasakos personažai iš praeities, o pasakojimus komentuos, papildys ir į klausimus atsakinės J. Genys. Autobuse „Muzė veža“ įrengta unikali laiko juosta - tai miesto istorijos koncentratas, perteiktas nuotaikingais paveikslėliais su svarbiausiais faktais. Ekspozicijoje - pagoniškas runų kalendorius, kabantys pinigai ir 11 istorijų apie Mažąją Lietuvą bei Klaipėdos kraštą. Visi, įsitraukę į diskusijas su istoriku bei amžininkais, bus apdovanoti specialiaisiais ženkliukais bei muziejaus atributika.

Balandžio mėnesį buvo pristatyta Lietuvos Jūrų muziejaus autobuso vidaus ekspozicija. Kitą savaitę planuojama įrengti ir pristatyti Laikrodžių muziejaus, o netrukus - ir Prano Domšaičio galerijos vidaus ekspozicijas.

Nuo gegužės iki rugsėjo kartą per mėnesį „Muzė veža“ ragina ieškoti muziejų autobusų stotelėse, kuriose vyksta spalvingos edukacinės provokacijos. Rudenį projektas „Muzė veža“ skirtinguose miesto rajonuose surengs keturis renginius vietos bendruomenėms bei svečiams. Renginiuose bus pristatomos konkrečiam Klaipėdos rajonui aktualios miesto istorijos muziejinės vertybės ar paveldo objektai.

„Muzė veža“ - tai projektas, kuris jungia keturis Klaipėdos muziejus - Lietuvos jūrų, Mažosios Lietuvos, Laikrodžių ir P. Domšaičio galeriją. Projekto autobusai - keleivinio miesto transporto dalyviai, ne tik vežantys miestiečius nustatytais maršrutais, bet ir juos paverčiantys muziejų lankytojais.

Projektą iš dalies finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė pagal programą „Klaipėda - Lietuvos kultūros sostinė 2017“. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder