Mokslo metų pradžia - be pažeidimų

Mokslo metų pradžia - be pažeidimų

Naujų mokslo metų pradžia praėjo ramiai. Nors primadienį nebuvo draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais, o mieste šurmuliavo daugybė šventiškai nusiteikusių moksleivių ir studentų, vos vienas kitas jaunuolis buvo nubaustas už rūkymą ir alkoholio vartojimą viešose erdvėse.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos biuro viršininkas Andrius Leliuga pasakojo, kad vakar vos keturiems nepilnamečiams surašyti protokolai už rūkymą ir dviem suaugusiesiems už alkoholio vartojimą viešoje vietoje.

Policijos pareigūnai ir Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai vykdė reidą pajūryje, įvairiose senamiesčio erdvėse.Vakar didelis nepilnamečių susibūrimas buvo Teatro aikštėje, tačiau nė vienas paauglys nepažeidė viešosios tvarkos.

Kadangi šiemet mokslo metų pradžia buvo švenčiama rugsėjo 3 dieną, tądien prekybos centrams nebuvo uždrausta prekiauti alkoholiu. Taigi, kaip teigė A. Leliuga, pareigūnai tikėjosi, kad pažeidimų, susijusių su alkoholio vartojimu viešose vietose, bus daugiau.

"Manėme, kad pirmadienio vakarą jaunimas audringai švęs, tačiau viskas praėjo ramiai. Matyt, televizijoje ir spaudoje dažnai šmėžuojanti informacija apie alkoholio vartojimą ir pardavimą, jo netoleravimą, diskusijos padarė didelę įtaką jauniems žmonėms", - kalbėjo A. Leliuga.

Uostamiesčio Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika taip pat pasidžiaugė, jog nebuvo registruota nė vieno eismo įvykio, kurį sukėlė moksleivis ar studentas.

"Rusgėjo 3 dieną buvo techniniai septyni įvykiai, tačiau nė vienas vairuotojas ar nukentėjęs nebuvo nei moksleivis, nei studentas. Apskritai vakar Klaipėdos keliuose buvo daugiau automobilių, tačiau įvykių užregistravome maždaug tiek pat, kaip ir įprastą darbo dieną", - aiškino pareigūnas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder