Miške paliktame automobilyje – daugiau nei dešimt šunų

Miške paliktame automobilyje – daugiau nei dešimt šunų

Trečiadienį Klaipėdos rajone, netoli Lėbartų kapinių, miške buvo aptiktas automobilis su jame paliktais šunimis. Po neseniai nuskambėjusių istorijų apie netinkamą elgesį su keturkojais, į signalą sureagavo įvairios tarnybos. Tačiau situacija pasirodė esanti painesnė, nei buvo galima manyti iš pradžių.

„Vakarų ekspresui“ apie radinį pranešęs netoliese dirbęs Valentinas tikino, kad automobilis, manoma, ispaniškais numeriais, miške stovi jau dvi dienas.

„Girdėjau kažkokį lojimą ir vakar, bet galvojau, kad kokios lapės laksto. Šiandien atėjau pasižiūrėti ir pamačiau, kad yra palikti šunys“, - sakė vyras.

Atvykę policijos pareigūnai atidarė galines automobilio duris. Narvuose rasta uždaryta apie 15 šunų. Jiems buvo atnešta vandens, teigiama, kad jie godžiai gėrė. Automobilio salone buvo dar vienas mažas šuniukas.

Buvo iškviesti „Nuaro“ atstovai - bandyta išsiaiškinti, kiek tiksliai šunų yra automobilyje, kokia jų būklė, jiems atnešta maisto ir vandens.

Neaišku, kokiomis aplinkybėmis automobilis buvo paliktas. Tiesa, automobilį radęs vyras tikino, kad galinės durys, kaip ir langas į saloną, buvo šiek tiek pravertos.

"Nuaro" darbuotojų teigimu, šunys medžiokliniai - anglų seteriai. Dalis jų atrodė labai sulysę, puolė prie ėdalo maišų. Gyvūnų globos įstaigos darbuotojai stebėjosi, kad narvuose yra net po kelis šunis, nors vienas narvas turėtų būti skirtas vienam gyvūnui. Kai kurie keturkojai buvo gana apatiški.

Iš viso narvuose buvo suskaičiuota 17 šunų. Buvo spėliojama, ar tai gali būti žiaurus elgesys su gyvūnais, ar automobilis priklauso daugintojams. Painiavos įnešė tai, kad automobilis registruotas ne Lietuvoje.

Grįžo iš medžioklės

Kol buvo svarstoma, kaip elgtis su gyvūnais, ir laukiama atvykstančių seniūnijos ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atstovų, miške pasigirdo šūvis ir automobilio link atbėgo dar keletas tokios veislės šunų.

Prie automobilio sugrįžęs šautuvu nešinas ispaniškai kalbantis vyras visus keturkojus sukėlė atgal į narvus.

Tarnyboms ir žurnalistams vyras laužyta anglų kalba aiškino, kad medžioja paukščius ir taip dresuoja medžioklinius šunis.

Automobilio vairuotojas paskambino moteriai, kuri rusų kalba išdėstė, jog šunys esą į Lietuvą atvežti iš užsienio ir čia ruošiami tarptautiniam čempionatui. Julijos vardu prisistačiusi moteris taip pat dėstė, kad šunys priklauso savininkams iš įvairių šalių. Tiesa, ant kai kurių skiepų pažymėjimų savininku esą įvardintas miške sutiktas asmuo.

Viskas gerai?

Teigiama, kad Šilutės rajone yra apsistoję keletas užsieniečių, ispanų ir italų, kurie esą kasmet atvyksta medžioti paukščių ir dresuoti medžioklinių šunų. Šią informaciją žurnalistams patvirtino ir vietos seniūnas.

Šunų dresuotojais prisistatę asmenys teigė, kad su šunimis taip keliauja po visą Europą ir esą niekam šunų transportavimo sąlygos iki šiol neužkliuvo.

VMVT specialistės oficialiai padėties nekomentavo, tačiau teigė, jog dokumentuose nurodyta, kad tai medžiokliniai, sportiniai šunys, kuriems keliami tam tikri standartai, dėl to gali atrodyti, kad šunys liesi. Automobilis, dėl kurio kilo įtarimas, pasak jų, yra skirtas tik transportavimui, esą gyvūnai jame visą laiką nelaikomi. Taigi, pažeidimų nenustatyta.

"Nuaro" atstovės Gintarės Liutkuvienės teigimu, daug neaiškumų ir problemų kyla dėl to, kad nėra reglamentuota, kaip turi būti gabenami šunys nuosavais automobiliais. Esą yra įtvirtinta, kaip turi būti gabenamos kiaulės ar galvijai, tačiau šunų pervežimo sąlygoms konkrečių reikalavimų nėra.

Į vietą atvykęs dresuotojų atstovas Martynas teigė, kad visi dokumentai yra, viskas legalu, o dėl situacijos neva išpūstas burbulas. Vyro teigimu, šunys į mišką atvežami mokyti - paeiliui į medžioklę vedamasi po kelis šunis, dėl to vienu metu narvuose jų vežama daug. Taip pat, atstovo teigimu, jie maitinami specialiu maistu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder