Miško kirtimas

Mišką kerta pagal planą

Girulių miške, prie dviračių tako, sukrautos stirtos nukirstų medžių sukėlė įtarimą klaipėdiečiui Antanui. "Tame pačiame miške, prie Vasaros estrados, kur didžiausias srautas žmonių - netvarkomi, baisūs šabakštynai, o kertami gražūs sveiki medžiai parduoti. Gal tokiu būdu naikinamų urėdijų darbuotojai sau išeitines kompensacijas susimoka", - ironizavo "Vakarų ekspreso" skaitytojas.

Girulių mišką prižiūrinčios Kretingos miškų urėdijos laikinai einantis viršininko pareigas vyr. miškininkas Sigitas Kupšys patvirtino, jog jau iškirsta apie 10 hektarų šio miesto miško ir dabar kirtimas jau nevykdomas. "Tai buvo planinis kirtimas. Iš miško masyvo iškertami medžiai, kurie užgožia kitus, trukdo jiems augti, taip pat - nesveiki medžiai. Nukirsti įvairių rūšių medžiai. Kadangi Girulių miške dominuoja pušynas - tai daugiausia pušys, tačiau taip pat yra ir beržų, kitokių medžių. Nukirstą medieną parduodame pagal sutartis pirkėjams. Turime ilgalaikių ir pusmetinių sutarčių, pagal kurias turime aprūpinti mediena pirkėjus", - sakė S. Kupšys.

Pasak miškininko, Klaipėdos mieste yra per 1 000 hektarų valstybinės reikšmės miško, tad visą jo plotą sutvarkyti vienu metu - neįmanoma. "Teikiame pirmenybę tiems miškotvarkos darbams, kurie buvo suplanuoti pirmiausia. Žinoma, atsižvelgiame ir į situaciją. Jeigu matome, kad reikalingas kirtimas, nors pagal planą jis numatytas vėliau, - atliekame. Šiemet Klaipėdos miške dar numatyta pašalinti medžius prie tako, kurie gali būti pavojingi dviratininkams arba pėstiesiems, kitų kirtimų nebus", - užtikrino pašnekovas.

Už netvarką prie Vasaros estrados, anot Kretingos miškų urėdijos atstovo, yra atsakinga Klaipėdos miesto savivaldybė. "Šioje teritorijoje ne visi miško plotai perduoti valstybinei miškų urėdijai ir yra tarsi Savivaldybės miškai, kurių statusas - neaiškus", - tvirtino S. Kupšys.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder