Mintyse - pasaulio šeimų krepšinio turnyrai

Mintyse - pasaulio šeimų krepšinio turnyrai

Ketvirtadienį, Sportininkų namuose įvyko susitikimas su Klaipėdos miesto garbės piliečiu Kazimieru Budriu.

Renginio metu, Kazimieras Budrys už suteiktą garbės piliečio vardą, padėkojo Miesto tarybai, sportininkų bendruomenei bei visiem susirinkusiems.

Sportininkas, sporto renginių organizatorius, vienintelio pasaulyje šeimų krepšinio turnyro rengėjas K. Budrys pasidalindamas ateities planais teigė, kad dabar jo prioritetas – Europos ir pasaulio šeimų krepšinio turnyrai.

„2016 metais šeimų krepšinio turnyrui sukaks keturiasdešimtmetis. Galvoju pradėti organizuoti Europos ir pasaulio šeimų krepšinio turnyrus, tokiu pat principu, kaip vyksta veteranų turnyrai. Užmezgiau kontaktus su ne viena šalimi. Didelį darbą Amerikoje atlieka P. Buzelio sūnus, kuris teigia, kad iš Amerikos tikrai bus net 2 komandos. Taip pat padeda ir mano anūkė, gyvenanti Londone“, - kalbėjo Kazimieras Budrys.

Susitikimo metu buvo parodytas filmas apie K. Budrį.

Už ypatingus nuopelnus Klaipėdos miestui, Klaipėdos miesto garbės piliečio vardas K. Budriui buvo suteiktas sausio 31 d. K. Budrys visą gyvenimą pašventęs sportui ir sveiko gyvenimo būdo propagavimui, žinomas kaip vienintelio pasaulyje šeimų krepšinio turnyro rengėjas, iki šiol dalyvauja „Gintarinės Jūrmylės“ ir „Vilties“ bėgimuose, Europos ir pasaulio krepšinio veteranų čempionatuose.

K. Budrys apdovanotas Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento medaliu „Už nuopelnus Lietuvos sportui“, Sporto garbės kryžiumi, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto Olimpine žvaigžde, Lietuvos prezidento dekretu apdovanotas medaliu „Už nuopelnus Lietuvai“.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder