Minijos gatvėje nepaisoma ženklų

Minijos gatvėje nepaisoma ženklų

Nors nuo Centrinio krovinių terminalo (CKT) Minijos gatvės gyvenamojo rajono link yra draudžiamas sunkiasvorio transporto eismas, vietos gyventojai priversti kęsti nuolatinį triukšmą ir vibraciją.

Į redakciją kreipėsi viena Minijos gatvės gyventoja, kuri kasdien mato gatve važiuojantį sunkiasvorį transportą. Moteris teigė esanti nustebusi, kad vilkikų vairuotojai už pažeidimus yra nebaudžiami.

"Net pareigūnai nieko nedaro, kai jie, pasukę nuo kelto, Minijos gatvėje pažeidinėja Kelių eismo taisykles. Jeigu sunkiasvoris transportas nevažiuotų, galbūt sumažėtų triukšmas ir vibracija? Namai seni, o įmonės nuostolių nekompensuos", - pasipiktinimo neslėpė Edita.

Sunkiasvorio transporto problema Minijos gatvėje žinoma jau seniai. Dar šių metų birželį autotransporto įmonės vadovas Antanas Gricius atvyko į Klaipėdos savivaldybės saugaus eismo komisiją, kurioje prašė leisti sunkiasvoriam transportui važiuoti Minijos g. Tačiau įmonės vadovas sulaukė neigiamo atsakymo.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Olego Mariničiaus, šioje situacijoje alternatyvų nėra - sunkiasvoris transportas privalės paisyti kelio ženklų.

"Po įvykusio posėdžio kito sprendimo ir nepriėmėme. Faktas, kad mes eismo nekontroliuojame. Visi reikiami ženklai pastatyti. Manau, jau dabar policijai yra duotas signalas ir bus stiprinama kontrolė. Kito kelio nėra. Ten važinėti sunkvežimiams niekas neleis. Gyventojai tuo klausimu pasisakė griežtai ir mes tą poziciją palaikome", - tikino O. Mariničius.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika patvirtino, kad policija į gautą pranešimą reaguos. Tačiau jis nuolatinės kontrolės pažadėti negalėjo.

"Faktas, kad toje Minijos gatvės atkarpoje sunkiasvorio transporto eismas yra draudžiamas. Tačiau neišskirčiau šios Minijos gatvės atkarpos - joje neužfiksuojame daug tokių pažeidimų. Dažniausiai patruliuojame ten, kur nutinka skaudžiausi eismo įvykiai. Toje atkarpoje nėra buvę didesnių nelaimių. Mieste yra daug draudžiamų ženklų, todėl nuolatos stovėti ir stebėti vienoje vietoje negalime", - sakė M. Džermeika.

Jis ragino pačius gyventojus, pastebėjusius ir užfiksavusius pažeidimus, juos paskelbti interneto tinklalapyje epolicija.lt. Pasak uostamiesčio Kelių policijos vado, policijai atsiųsti duomenys yra anksčiau ar vėliau apdorojami ir pažeidėjai nubaudžiami.

PAŽEIDIMAS. Į redakciją kreiptis nusprendusi Edita liko nustebusi, kad praėjusį penktadienį šalia pažeidėjo stovėjęs policijos automobilis nesiėmė jokių veiksmų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder