Mindaugas Džermeika - Kelių policijos vadas "be 5 minučių"

Mindaugas Džermeika - Kelių policijos vadas "be 5 minučių"

Gali būti, kad jau kitą savaitę uostamiesčio Kelių policija turės nuolatinį vadovą. Tikėtina, kad juo taps dabartinis šios tarnybos Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus viršininkas Mindaugas Džermeika.

"Vakarų ekspreso" žiniomis, jis buvo vienintelis kandidatas, praėjusį penktadienį dalyvavęs atrankoje į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos tarnybos viršininko pareigas.

Atrankos komisija pripažino, kad M. Džermeika yra tinkamas užimti šį postą, tačiau, vadovaujantis nustatyta tvarka, jo kandidatūrai dar turi pritarti Policijos departamentas - po to, kai pareigūno reputaciją patikrins ir patvirtins Imuniteto valdyba.

Be vadovo uostamiesčio Kelių policija liko balandį, kai puspenktų metų šias pareigas ėjęs Ramūnas Šideikis laimėjo konkursą užimti AVPK vyriausiojo komisaro pavaduotojo, atsakingo už policijos įstaigos veiklos organizavimą ir išteklių valdymą, kėdę.

Tuomet M. Džermeika buvo paskirtas laikinuoju tarnybos viršininku, o dabar, kaip, beje, ir prognozuota balandį, dalyvavo atrankoje į nuolatinio vadovo pareigas.

Paklaustas, kodėl, jo nuomone, tik vienintelis M. Džermeika panoro dalyvauti konkurse, R. Šideikis atsakė: "Kelių policijos vadovo pareigos reikalauja daug darbo ir labai daug atsakomybės. Panašu, ne visi pasiruošę ją prisiimti."

Įdomu tai, kad 2011 metais, kai pats R. Šideikis siekė tapti Kelių policijos viršininku, kartu su juo konkurse dalyvavo dar keturi asmenys.

Beje, 36-erių M. Džermeikos karjera vidaus reikalų sistemoje prasidėjo būtent nuo Kelių policijos, kai jis 1999 metais tapo Vilniaus miesto Kelių policijos patruliu.

Vėliau jis mokėsi Lietuvos teisės universitete (LTU) - 2003 metais gavo teisės mokslų bakalauro laipsnį, o 2005-aisiais, LTU persivadinus į Mykolo Romerio universitetą - ir magistro.

2003 m. M. Džermeika pradėjo dirbti Valstybės sienos apsaugos tarnyboje, Medininkų užkardoje, po metų atvyko į Klaipėdą, kur buvo paskirtas į Pakrančių apsaugos rinktinės Operatyvinį skyrių.

Sienos apsaugos sistemą M. Džermeika paliko 2008 m., įsidarbinęs tuometinio uostamiesčio VPK Kelių policijos biuro vyr. specialistu. 2009-2011 m. jis tyrė avarijas, 2011-2013 m. vadovavo Administracinės veiklos poskyriui, vėliau - skyriui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder