Milijonų paieškos rekonstrukcijai kol kas bevaisės

Milijonų paieškos rekonstrukcijai kol kas bevaisės

Klaipėdos politikai sunerimo, kad kitais metais vyksiančių UEFA Europos taurės varžybų metu uostamiesčio sirgaliai stebėti "Atlanto" žaidimo turės važiuoti į Vilnių, ar Kauną, nes centrinio stadiono rekonstrukcija stringa.

Tačiau ir suvokdami situacijos liūdnumą Klaipėdos miesto tarybos kolegijos nariai šiandien nesiryžo palaiminti kurio nors vieno iš keturių siūlomų scenarijų, iš kur paimti 5 mln. litų, reikalingų centrinio stadiono rekonstrukcijai užbaigti.

Kolegijos nariams buvo pristatyti keturi galimi finansavimo būdai. Pirmu atveju savivaldybė pati galėtų organizuoti viešuosius pirkimus ir kitų metų miesto biudžete ieškoti 5 mln. litų.

Kitu atveju siūloma, kad savivaldybė 10 metų perduotų stadioną privačiam subjektui, kuris jį remontuotų, prižiūrėtų ir eksploatuotų, o savivaldybė mokėtų už teikiamas paslaugas ir investicijas.

"Bet tokiu atveju, dėl reikalingų procedūrų vykdymo, išsitęstų terminas ir pabrangtų paslauga, nes lėšos būtų išdėstytos 10-iai metų. Skaičiuojama, kad kaštai išaugtų milijonu litų", - pristatydama projektą sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Dar siūloma perduoti stadioną rekonstruoti, prižiūrėti ir eksploatuoti pagal panaudos sutartį, arba išnuomoti konkurso būdu. Tačiau esą mažai tikėtina, kad atsirastų investuotojų, nes taikant tokį būdą savivaldybė negalėtų grąžinti investicijų.

"Gali būti ir mišrus variantas: stadiono VIP tribūnos būtų perkamos lizingo būdu, o visiems kitiems rangos darbams būtų taikomas koncesijos sutarties būdas. Mes kol kas neišreiškėme pritarimo nė vienam iš išvardintų būdų, manome, kad dar reikėtų nuodugniau padirbėti ir išgryninti kurį nors vieną iš jų", - sakė J. Simonavičiūtė.

Tiek savivaldybės administracijos direktorė, tiek politikai sutarė, kad centrinio stadiono rekonstrukcija būtina, nes naujo regioninio stadiono statybos pradžia prognozuojama tik po 8-10 metų.

"Reikėtų ieškoti galimybių, kad iki birželio mėnesio sutvarkytume veją, nes jei nesutvarkysime stadiono pagal minimalius reikalavimus, "Atlantas" per Europos taurės varžybas turės žaisti ne Klaipėdoje, o išvažiuos į Vilnių", - apgailestavo vicemeras Vytautas Čepas.

"Mūsų niekas nesupras, jei Klaipėdos sirgaliai stebėti "Atlanto" kovų turės važiuoti į Vilnių, ar Kauną", - antrino Saulius Budinas.

"Galėtų "Atlanto" klubo prezidentas Romualdas Jonaitis sakyti - atiduokite tą stadioną "Atlantui" ir mes jį sutvarkysime. Bet žinant klubo situaciją akivaizdu, kad tokio pasiūlymo nebus. Vis gi kalbame apie 5 milijonus", - šmaikštavo Rimantas Taraškevičius.

Kolegijos posėdyje dalyvavęs Klaipėdos miesto ir Klaipėdos apskrities futbolo federacijos bei "Atlanto" klubo prezidentas Romualdas Jonaitis patikino politikus, kad klubas bendrauja su galimais investuotojais ir aiškinasi galimus variantus, kaip išgelbėti stadioną.

"Reikia padaryti nemažai namų darbų. Savaitės pradžioje buvau Vilniuje ir bendravau su teisininkais, kurie turi patirties šioje srityje. Panašūs projektai buvo įgyvendinti Alytuje, Marijampolėje, Druskininkuose - galima pasisemti iš jų patirties. Kai pasirengsime, mes pateiksime savo siūlymus", - žadėjo R. Jonaitis.

Politikai įpareigojo Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją išgryninti kurį nors vieną iš siūlomų variantų ir pateikti iš naujo svarstyti politikams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder