Miestui - kompensacijos už rajono moksleivius

Miestui - kompensacijos už rajono moksleivius

Klaipėdos miesto ir rajono merai Vytautas Grubliauskas ir Vaclovas Dačkauskas vakar pasirašė susitarimą, jog nuo ateinančių mokslo metų rajonas iš dalies kompensuos patiriamas ūkio išlaidas dėl uostamiesčio mokyklas lankančių rajono vaikų.

Už kiekvieną Klaipėdoje besimokantį vaiką rajonas miestui per mėnesį mokės 30,40 euro. Ūkio išlaidos bus kompensuojamos tik už tuos moksleivius, kurie miesto mokyklas pradės lankyti nuo kitų mokslo metų.

Rajono savivaldybė įsipareigojo kompensaciją mokėti už 100 moksleivių, kuriuos pati ir atrinks.

"Šimtas moksleivių - orientacinis skaičius. Jeigu atsiras itin gabių gimnazistų, kurie norės tęsti mokslus prestižinėse uostamiesčio gimnazijose - mes į tai atsižvelgsime", - žadėjo Klaipėdos rajono vadovas V. Dačkauskas, tačiau rajono biudžete jau numatytos išlaidos yra 30 400 Eur. Ši suma papildys uostamiesčio biudžetą 2016-aisiais.

Praeitą rudenį atlikus apklausą uostamiesčio mokyklose paaiškėjo, kad jose mokosi 1 520 mokinių iš rajono. Iš jų 310 pradėjo lankyti mokyklą nuo 2015 m. rugsėjo 1 d.

Manoma, kad kompensavimas pagal principą "pinigai paskui vaiką" rajono gyventojams sudarys galimybę laisvai nurodyti savo pagrindinę gyvenamąją vietą ir pasirinkti pageidaujamą ugdymo programą Klaipėdos miesto švietimo įstaigose.

V. Grubliauskas pridūrė, jog miesto ir rajono savivaldybių susitarimas dėl moksleivių yra tik nedidelė dalis ilgalaikio proceso, apimančio daug sričių.

"Jau kelerius metus veikia panašus susitarimas dėl ikimokyklinio ugdymo įstaigas lankančių vaikų, taip pat yra susitarimai dėl gaisrų gesinimo, greitosios pagalbos, vandentvarkos bei transporto srityse", - vardino V. Grubliauskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder