Miesto vėliavą įteiks Jūrų muziejui

Miesto vėliavą įteiks Jūrų muziejui

Šiais metais Vasario 16-ąją už reikšmingiausią praėjusių metų darbą Klaipėdos miesto vėliava bus įteikta Lietuvos jūrų muziejaus direktorei Olgai Žalienei - įvertinta muziejaus plėtra, pažangumas ir gebėjimas pritraukti minias lankytojų.

Uostamiestis, minėdamas Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, kasmet Atgimimo aikštėje vykstančio šventinio renginio metu įteikia Klaipėdos miesto vėliavą už reikšmingiausią praėjusių metų darbą.

Šiais metais miesto meras Vytautas Grubliauskas pasiūlė šį garbingą įvertinimą skirti Lietuvos jūrų muziejui, atstovaujamam direktorės Olgos Žalienės.

Vėliava muziejų norima pagerbti už įgyvendintą projektą "Jūros teikiamų pramogų, poilsio, sveikatingumo paslaugų ir pažinimo parkas Kopgalyje" - rekonstruotą ir 2015 m. oficialiai atidarytą Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumą ir įrengtą modernų Delfinų terapijos centrą. Tai - vienas didžiausių įgyvendintų ES struktūrinių fondų finansuojamų Lietuvos kultūros projektų.

Teigiama, kad šio projekto rezultatas - modernus, dinamiškas, pažangiausiais metodais dirbantis jūrų muziejus - pažinimo centras, vienas lankomiausių muziejų Lietuvoje, reprezentuojantis ne tik Klaipėdą, bet ir visą Lietuvą.

Šią idėją antradienį miesto Tarybos kolegijai pateikęs V. Grubliauskas taip pat pridūrė, kad muziejaus vadovei O. Žalienei bus suteikta garbė iškilmingos ceremonijos metu Atgimimo aikštėje pakelti Lietuvos trispalvę.

Kolegijos nariai šiam siūlymui pritarė bendru sutarimu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder