Miesto šiukšlintojus demaskuos vaizdo įrašai

Miesto šiukšlintojus demaskuos vaizdo įrašai

Politikams pagailo kasmet išleidžiamų tūkstančių nelegaliems sąvartynams Klaipėdoje tvarkyti, todėl siūloma pradėti rimtą kovą su miesto teršėjais.

Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai siūlo Savivaldybės administracijai nupirkti vaizdo kamerų ir jas pastatyti labiausiai šiukšlinamose vietose.

Miesto tvarkytojai pastebi, kad nelegalių sąvartynų taškai kone kasmet atsiranda vis tose pačiose teritorijose. Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė jau mintinai gali įvardinti pagrindinius 16 taškų, kur kiekvieną pavasarį tenka rinkti besimėtančias padangas, statybinį laužą ir kitokias šiukšles.

"Žinoma, tokių vietų yra daugiau, bet tos 16 nuolat kartojasi. Iš viso šį pavasarį buvome nustatę 36 nelegalius sąvartynus, 25 iš jų jau sutvarkyti", - minėjo I. Šakalienė.

Surinkta 153 tonos padangų, 1 074 tonos stambiagabaričio laužo ir 60 tonų biodegraduojančių medžiagų.

Šiemet tokiems šiukšlynams tvarkyti iš miesto biudžeto buvo skirta per 73 tūkst. eurų.

"Tos teritorijos neturi savininkų, jos yra bendro naudojimo. O pažeidėjų nustatyti nepavyksta", - apgailestavo I. Šakalienė.

Esą buvo bandyta prevenciškai tose vietose statyti įspėjamuosius ženklus, kad už šiukšlinimą galima sulaukti baudos, bet dažniausiai tie ženklai greitai dingdavo.

"Manau, kad puiki prevencija būtų tuomet, jei tos šiukšlinamos teritorijos būtų atsakingai sutvarkytos. Nes dabar jos apaugusios krūmais, šabakštynais. Todėl jos tampa potencialiu traukos objektu, ir ne tik atsikratyti šiukšlių, bet ir girtauti", - akcentavo Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

"Manau, būtų logiškiausia tose vietose, kuriose niekaip neišnaikinami nelegalūs sąvartynai, įrengti vaizdo kameras. Kai vieni būtų pagauti ir nubausti už tokius darbus, kitiems nebekiltų rankos šiukšlinti kur papuola", - siūlė politikas Vidmantas Plečkaitis.

Jam pritarė ir kiti komiteto nariai. Esą nebūtina įrengti 16 kamerų, tačiau bent kelios jau būtų puiki prevencija. Tokį siūlymą politikai žadėjo pateikti Savivaldybės administracijos direktoriui.

"Žinoma, kameros gerai. Gal neblogai būtų ir už krūmelio kokį kartą pasėdėti ir pasekti. Bet dar labiau norėtųsi apeliuoti į miestiečių pilietiškumą, kad jie neterštų savo miesto. Juk yra įrengtos specialios aikštelės, kur galima pristatyti padangas ir stambiagabarites atliekas", - į gyventojų sąmonę apeliavo Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Tarybos narė Ligita Girskienė savo ruožtu pastebėjo, kad kur kas dažniau į daugiabučių namų kiemus galėtų būti pristatyti stambiosioms atliekoms išmesti skirti specialūs konteineriai, nes 1-2 kartų per metus esą yra per mažai.

L. Dūda priminė, kad tokį konteinerį galima pasikviesti ir dažniau, bet jau mokamai.

"Jei gyventojas sugeba nunešti foteliuką iki kieme stovinčio konteinerio, tai gali jį įsidėti į automobilį ir nuvežti iki tokių atliekų surinkimo aikštelės", - replikavo I. Šakalienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder