Miestiečiams – lauko treniruokliai

Miestiečiams – lauko treniruokliai

Klaipėdos vietos bendruomenių tarybos šiemet gavo pusę milijono litų. Vasarą buvo žadama, jog iki metų pabaigos už šiuos pinigus bus atnaujintos 42 vaikų žaidimo ir 10 krepšinio aikštelių, įrengti 8 lauko treniruoklių kompleksai. Baigiantis metams buvo sukrusta, jog dar ne viskas padaryta – paskutinėmis gruodžio dienomis mieste statomi lauko treniruokliai.

Baltijos vietos bendruomenės tarybos pirmininkas Arnoldas Bučys teigė, jog dokumentai dėl įrenginių buvo pradėti tvarkyti dar gegužės-birželio mėnesiais, tačiau užsitęsė viešieji pirkimai.

„Pagrindai treniruokliams buvo jau seniai įbetonuoti, laukėm, kol atveš pačius treniruoklius, - pasakojo A. Bučys. - Kadangi vietos bendruomenėms skirti pinigai turi būti įsisavinti iki metų pabaigos, visi įrengimai bus sumontuoti iki gruodžio pabaigos.“

Aitvaro seniūnaitijos seniūnaitis Darius Sadeckas informavo, jog treniruokliai viešose erdvėse pradėti montuoti penktadienį, gruodžio 27-ąją, o darbai neturėtų trukti ilgiau nei iki antradienio. Dabar treniruoklius klaipėdiečiai jau gali rasti prie Mažvydo progimnazijos, jų šiomis dienomis dar atsiras ir prie Andrejaus Rubliovo pagrindinės mokyklos bei parke netoli „Ąžuolyno“ gimnazijos, tarp Kauno ir Sausio 15-osios gatvių.

Praėjusiais metais buvo tokia pat situacija – užsitęsus viešiesiems pirkimams darbai buvo vykdomi taip pat gruodžio gale.

Šiemet Klaipėdos gyventojai mieste veikiančioms 4 vietos bendruomenių taryboms (Danės, Baltijos, Marių, Pajūrio) pateikė per 250 paraiškų įvairioms veikloms vykdyti, buvo patenkintos 108. Kalbinta miesto savivaldybės administracijos Socialinių paslaugų poskyrio vyriausioji specialistė Diana Pilelienė, atsakinga už 2013-2015 m. Vietos bendruomenių savivaldos programos įgyvendinimą Klaipėdoje, sakė, jog Klaipėdos vietos bendruomenių tarybos projektus gali įgyvendinti iki gruodžio 31 dienos.

„Daugiausia bendruomenės įrenginėjo arba tvarkė vaikų žaidimo aikšteles, lauko treniruoklius, suoliukus, finansavo renginius, prevencines priemones – atšvaitų, įvairių lipdukų gamybą, veiklos viešinimo paslaugas, skatino vaikų užimtumą“, - vardino D. Pilelienė.

Pasak specialistės, šiemet gauta suma buvo kiek mažesnė nei praėjusiais metais – pernai Klaipėdai buvo skirta 515 tūkst. litų, iš jų nepanaudota buvo vos apie 70 litų.

„Dar bendruomenės turi laiko įgyvendinti projektus, dar skaičiuojame. Sausio pradžioje jau žinosime, kokia suma buvo įsisavinta, o kiek pinigų liko nepanaudotų. Šiuo metu paraiškų turime maždaug už 400 tūkst. litų“, - kalbėjo D. Pilelienė.

Vietos bendruomenių taryboms Socialinės apsaugos ir darbo ministerija šiemet iš viso skyrė 8 mln. litų paramą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder