Miestiečiai ragavo karių virtą žuvienę

Miestiečiai ragavo karių virtą žuvienę

Šeštadienį Klaipėdoje, Teatro aikštėje, nuo vidurdienio vyko tradicinis Karinių jūrų pajėgų ir Vakarų Lietuvos žvejų bei žuvies perdirbėjų konfederacijos organizuojamas Klaipėdos miesto žmonių kalėdinis susibūrimas.

Renginio metu visi apsilankiusieji miesto širdyje nemokamai galėjo pasivaišinti paruošta tiršta žuviene, gardžia kareiviška koše ir karšta arbata, kurių buvo paruošta po 500 porcijų.

Pasak Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacijos pirmininko Algirdo Aušros, jau tryliktą kartą šiemet organizuotas susibūrimas tampa gražia Klaipėdos tradicija.

„Nieko nereklamuojame, nei jokių partijų, nei organizacijų, paprasčiausiai norime pavaišinti žmones, nerenkame pinigų“, - kalbėjo A. Aušra.

Jo teigimu, dėl nenuspėjamo oro žmonių susirinko mažiau nei praėjusiais metais, tačiau džiugina, kad šis susibūrimas pritraukia žmones.

„Matote, kas darosi, dangus su žeme maišosi. Bet džiugu, kad žmonių atėjo - Klaipėdoje trūksta tokių renginių. Dėl įvairių susiklosčiusių aplinkybių Klaipėdos miestas neturi tradicijų, tad mes bandome tai padaryti. Šį renginį darome jau tryliktą kartą ir manome, kad ateityje jis taps miesto tradicija“, - pabrėžė Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacijos pirmininkas.

Ne vienas lietingo oro neišsigandęs ir žuvienės paskanauti atėjęs klaipėdietis su savimi buvo atsinešęs termosą ar stiklainį, kuriais karšto maisto galėjo parsinešti ir į namus.

Pasak susibūrimo organizatorių, ankstesniais metais, jei likdavo nesuvalgytos žuvienės ar košės, maistas būdavo perduodamas „Caritui“ arba nakvynės namams. Taip pasielgti planuota ir šiemet.

Beveik tuo pačiu metu žuviene praeiviai buvo vaišinami ir Danės gatvėje, prie šviežios žuvies turgelio. Čia 100 litrų sriubos klaipėdiečiams dalino priekrantės žvejai, tai darę ir praėjusį šeštadienį.

Prekybos šviežia žuvimi koordinatorius Mindaugas Rimeikis paaiškino, jog priekrantės žvejai prisideda prie organizacijų "Caritas", "Maltos ordinas" idėjų ir siekia padėti kitiems. Dėl to dalindami žuvienę žvejai kvietė aukoti "Maltos ordinui".

"Manau, kad pavyks visą išdalinti. Praėjusį šeštadienį trūko. Paskutinius du metus, kai čia buvo daroma tokia akcija, katilai būdavo tušti", - šypsojosi M. Rimeikis, paklaustas, ką darys su žuviene, jei jos nepavyktų išdalinti.

Pasak jo, baigiantis akcijai dažniausiai ateina žmonės, kuriems dažnai trūksta maisto, tad į jų atsineštus stiklainius ar kitą tarą ir išpilstomi sriubos likučiai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder