Mieste laukiama karietų

Mieste laukiama karietų

Vasarą Klaipėdoje ir Smiltynėje vėl turėtų riedėti karietos, vešiančios poilsiautojus. Šiuo metu priimami norinčiųjų teikti tokią paslaugą prašymai.

Numatyti du maršrutai Smiltynėje ir trys Klaipėdos mieste. Smiltynėje karietos turėtų važiuoti nuo Senosios perkėlos iki Jūrų muziejaus ir paplūdimio, nuo Naujosios perkėlos iki paplūdimio. Mieste numatyta, kad jos važiuotų nuo Kruizinių laivų terminalo į centrą, į Skulptūrų parką ir atgal į terminalą. Kitas maršrutas - nuo Teatro aikštės į centrą, Skulptūrų parką ir atgal į Teatro aikštę.

Pasivažinėjimo ar net pasijodinėjimo paslaugos galėtų būti teikiamos Poilsio parke ir jo prieigose. Vis dėlto kol kas norinčiųjų ten teikti paslaugas nėra, nes yra apribojimų - parke arkliai galėtų judėti tik žvyruotais keliukais, mat pasagos sugadintų takelių asfaltą.

Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas teigė, kad karietos yra jau tradicinė, daug metų teikiama paslauga, kurios maršrutai irgi nesikeičia.

"Jau trečius metus yra daroma atranka, kad būtų teikiamos kokybiškos paslaugos. Jie turi pateikti pažymas iš veterinarų apie arklių sveikatą, turi ir karietas paremontuoti, padažyti. Tam atranka ir daroma. Maršrutai jau gal dešimt ar penkiolika metų yra tokie patys. Mieste važinėja dvi gražios karietos - viena balta, kita juoda, kurias turi nusipirkusios dvi verslininkės. Daugiausia jomis vežami žmonės iš Kruizinių laivų terminalo", - pasakojo R. Armonas.

Specialisto teigimu, jau daug metų paslaugos teikėjai nesikeičia - laiko arklius netoli Klaipėdos, o vasarą atveža į miestą ir Smiltynę.

"Kainas vežėjai nusistato patys. Tai nėra koks nors nuolatinis reguliarus maršrutas, todėl tai ne mūsų sritis. Tai yra paslauga, pramoga, kurią įkainoja patys verslininkai", - apie galimas pasivažinėjimų karietomis kainas sakė R. Armonas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder