Mieste klaidžiojo stirniukas

Mieste klaidžiojo stirniukas

Šįryt klaipėdiečius nustebino tarsi iš po žemių išdygęs stirnos jauniklis.

Šturmanų g. 20-ame name gyvenanti Rima pasakojo, kad šįryt, vesdama vaiką į mokyklą, pastebėjo patvoriais į miestą einantį maždaug metų amžiaus stirnos jauniklį.

Moters kaimynai, taip pat pamatę laukinį gyvūną, žvalgėsi aplinkui, ieškodami ir stirnos, tačiau jauniklis buvo vienas.

"Vaikščiojo palei tvoras, ėjo link gatvės. Mus prisileido, galėjom ir paglostyti, buvo labai ramus. Atrodė sveikas, bet kai davėm duonos, nelabai ėdė, gal ir sergantis", - pasakojo Rima.

Pasak moters, stirniukas vis veržėsi eiti link gatvės, tad vienas iš kaimynų, nenorėdamas jam leisti pakliūti po automobilio ratais, paėmė į glėbį ir įkėlė į aptvertą daržą bei paskambino bendruoju pagalbos telefono numeriu 112, kviesdamas gamtosaugininkus.

Pasak Rimos, jie atvykę patys gyvūno neėmė, o dar kažkam skambino, tačiau dar prieš dešimtą ryto stirniuko kieme jau nebebuvo. Moteris spėjo, kad jį galėjo paimti kuri nors kita tarnyba - specialistams skambino vienas iš jos kaimynų.

Klaipėdos regiono gyvūnų globos namų "Nuaras" darbuotoja, paklausta, kaip reikėtų elgtis mieste pastebėjus laukinį gyvūną, šiuo atveju, stirnos jauniklį, sakė, jog geriausia stirnų išvis neliesti.

"Stirnos yra labai jautrūs gyvūnai, jiems kontaktas su žmogumi kelia didžiulį stresą, būna atvejų, kai net nugaišta. Tad jei gyvūnas sveikas, geriausia jų išvis neliesti. Šiuo atveju geriausias variantas - stirniuką išvežti į mišką ar miškingą vietovę ir ten paleisti", - kalbėjo "Nuaro" telefonu atsiliepusi moteris.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder