Metų mokytojas: "Išsipildė pusė mano svajonės"

Metų mokytojas: "Išsipildė pusė mano svajonės"

Pasitinkant artėjančią Tarptautinę mokytojų dieną, Klaipėdos pedagogamsšiandien buvo surengta tradicinė šventė. Ne veltui šiemet ji vyko Klaipėdos dramos teatre, nes mokytojai dar kartą priminė, kad jų gebėjimams nėra ribų.

Nuo 2001-ųjų metų šios šventės proga Klaipėdoje išrenkamas ir Metų mokytojas. Juo šiemet tapo "Versmės" progimnazijos technologijų mokytojas ekspertas Aleksandras Ronkus.

"Išsipildė pusė mano svajonės", - nutilus gausiems aplodismentams, prabilo A. Ronkus. Mokytojas prisipažino visą gyvenimą svajojęs kada nors užlipti į Klaipėdos dramos teatro sceną. "Bet tai tik pusė svajonės. Antra pusė - kada nors ką nors suvaidinti", - prisipažino Metų mokytojas.

Tad šventės vedėjai mokytojai Auksė Naujokienė ir Karolis Makauskas pažadėjo, kad kitąmet A. Ronkui būtinai suteiks galimybę pasirodyti su kolegomis scenoje.

Metų mokytojas neslėpė, kad šis įvertinimas jam labai brangus, gal net pats brangiausias.

APDOVANOJIMAI. Svajonė užlipti į Klaipėdos dramos teatro scenąšiandien pildėsi gausiam būriui uostamiesčio pedagogų. Daugybė jų lipo į sceną atsiimti padėkos raštų ir apdovanojimų.

"Peržvelgęs praėjusius metus vis galvoju, kodėl atsiradau čia. Juk galėjau būti architektu, dailininku, staliumi, baldininku, bet tapau mokytoju. Už tai esu dėkingas savo tėveliams, kurie suteikė man galimybę siekti šios profesijos, neatkalbėjo, bet palaimino. Žinau, kad dabar jie manimi didžiuojasi. Esu paprastas žmogus, esu mokytojas", - atsiėmęs garbingą apdovanojimą dėkojo A. Ronkus.

Specialiai šiam renginiui sukurtame trumpame filme apie šį mokytoją buvo akcentuojama, kad mokydamas vaikus technologijų jis sykiu skiepija ir meilę tautiniam paveldui. Daugelis jo moksleivių padarytų darbų kuriami prisimenant tautinius motyvus.

Kaip ir kasmet, šventės metu neapsiribojama vieninteliu Metų mokytojo apdovanojimu. Svajonė užlipti į Klaipėdos dramos teatro scenąšiandien pildėsi gausiam būriui uostamiesčio pedagogų. Daugybė jų lipo į sceną atsiimti padėkos raštų ir apdovanojimų.

 KŪRYBIŠKI. Kaip ir kasmet, šventėje nestigo išskirtinių ir kūrybiškų pačios Klaipėdos švietimo bendruomenės pasirodymų.

"Atėjau prieš jus nulenkti savo žilą galvą. Prieš kiekvieną iš jūsų. Ne prieš direktorių, pavaduotoją ar metodininką, ekspertą, o prieš mokytoją, kurį aš sau įvardiju kaip kelią, kuriuo eina mūsų jaunoji karta, nušviečiančią šviesą.

Jūs - kaip architektai, kuriems mes patikime mūsų miesto, valstybės, bet svarbiausia - mūsų vaikų ateitį.

Tai didi atsakomybė ir kilni misija", - sveikinimo kalboje sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Meras šventėje pasirodė sutvarstyta dešine ranka. Kaip visada gero humoro jausmo nestokojantis V. Grubliauskas juokavo, kad tai tarsi atsakymas tiems, kurie kartais pasigendantys tvirtos mero rankos.

Savo žilą galvą prieš uostamiesčio pedagogus lenkė ir garbus šventės svečias - aktorius ir dainų atlikėjas Kostas Smoriginas. Susirinkusiems padovanojęs ne vieną dainą, K. Smoriginas atviravo, kad jam kur kas labiau patinka žodis "mokytojas" nei "pedagogas".

"Galbūt dėl to, kad aš pats gyvenime turėjau daug puikių mokytojų", - svarstė aktorius.

Kaip ir kasmet, šventėje nestigo išskirtinių ir kūrybiškų pačios Klaipėdos švietimo bendruomenės pasirodymų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder