Meškeriojimo varžybose – įspūdingas laimikis

Meškeriojimo varžybose – įspūdingas laimikis

Birželio 7-ąją dieną, šeštadienį, Klaipėdos vaikų globos namai ,,Rytas‘‘ ir Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras sukvietė Klaipėdos miesto ir apskrities moksleivius į meškeriojimo varžybas prie Trinyčių tvenkinio.

Keturioliktus metus iš eilės vykusiose varžybose buvo sugautas rekordinis visų iki šiol vykusių varžybų laimikis - 4,150 kg svėręs laukinis karpis (ankstesnis šių važybų rekordas – 2,505 kg svėręs sugautas karšis Kuršių mariose dar 2005 metais). Laimikis beveik sensacingas, nes tokių žuvų nepagauna net daugelį metų šiame tvekinyje meškeriojantys patyrę žvejai – juolab, kad gražuolį karpį pagavo vos 12 metų varžybų dalyvis – Tadas Dirvonskis, Kretingos M. Daujoto pagrindinės mokyklos mokinys (įdomi detalė – pavadėlis buvo tik 0,12 mm storio). Ir tai nebuvo atsitiktinis kibimas – pusvalandį iki šio karpio pagavimo Tadui buvo užkibusi dar viena didžiulė žuvis, kurios ištraukti nepavyko. Kaip ir dera rimtam žvejui, Tadas nusifotografavo su laimikiu ir paleido jį į tvenkinį augti toliau.

Varžybos buvo sėkmingos jauniesiems meškeriotojams – per 3 su puse valandos vykusias varžybas vien nugalėtojai ir prizininkai pagavo net 18,180 kg žuvies.

Nugalėtojais tapo individualioje įskaitoje:

1 – oji vieta – Tadas Dirvonskis, Kretingos M. Daujoto pagrindinė mokykla, 5,215 kg žuvies;

2 – oji vieta – Irina Lobaškova, Klaipėdos Gabijos progimnazija, 4,095 kg žuvies;

3 – čioji vieta – Adomas Dapkevičius, Gargždų Minijos progimnazija, 2,835 kg žuvies.

Komandinės įskaitos nugalėtojai:

1 – oji vieta – Tadas Dirvonskis, Kretingos M. Daujoto pagrindinė mokykla ir Deividas Norvilas, Vėžaičių pagrindinė mokykla 7,410 kg žuvies;

2 – oji vieta – Irina Lobaškova ir Matas Muldaris, Klaipėdos Gabijos progimnazija, 5,900 kg žuvies;

3 – čioji vieta – Adomas Dapkevičius ir Audronė Dapkevičiūtė, Gargždų Minijos progimnazija, 4,870 kg žuvies.

Visi varžybų dalyviai, prizininkai ir nugalėtojai buvo apdovanoti rėmėjų įsteigtais prizais.

Varžybų organizatoriai dėkoja rėmėjams ir asmeniškai Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro Žūklės būrelio mokytojui Raimundui Jociui už daugiametį bendradarbiavimą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder