Mero darbas kartais būna pavojingas

Mero darbas kartais būna pavojingas

Užvakar Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską aplankė ginkluotas garbaus amžiaus uostamiesčio gyventojas. Teko kviesti ir policiją, ir greitąją. Vis dėlto miesto vadovas nemano, kad būtina stiprinti merijos apsaugą.

"Tokio precedento, kad į priėmimą ateitų žmogus su ginklu, nežinau, ar jis buvo užtaisytas ir kokiu tikslu atsineštas, mano istorijoje dar nebuvo. Pasirodo, mero darbas ne tik sudėtingas, bet kartais ir pavojingas", - sakė V. Grubliauskas. Nerimą prisipažino pajutęs tik jau grįžęs namo.

Keistas žmogus

Pirmadienį mero darbotvarkėje apie 15.30 val. buvo numatytas 1931 metais gimusio gyventojo priėmimas. Prieš tai iš jo buvo gautas skundas raštu, į kurį, pasak V. Grubliausko, buvo sunku atsakyti, nes žmogus nesugebėjo atskleisti savo problemos esmės. Tad pakvietė jį į priėmimą norėdamas išgirsti, kokia tai problema.

Mero svetainės priimamajame vyrui buvo pasiūlyta nusirengti. Rengdamasis jis išsitraukė saują pinigų, bet buvo paprašytas įsidėti juos į kišenę. Įspėtas krepšį paliko ant stalo priimamajame.

Jau pirmomis susitikimo minutėmis buvo aišku, kad tai gana sunkiai bendraujantis žmogus. Meras savo kabinete su juo bendravo apie 20 minučių, bandydamas suprasti, kokios teisybės vyriškis ieško. Pasirodo, norėjo, kad jam būtų atlyginta žala, kurią esą padarė Kelių policijos pareigūnai sudaužydami jo automobilį.

Žmogaus elgesys buvo keistokas, į klausimus jis atsakinėjo irzlokai. V. Grubliauskas pažadėjo skambinti policijai ir viską išsiaiškinti. Pokalbiui baigiantis vyras užsisklendė savyje. Meras jį išlydėjo pro duris, tačiau netrukus priimamajame išgirdo šurmulį.

Paaiškėjo, jog išėjęs iš mero kabineto 86 metų senolis pradėjo ieškoti savo pinigų, teko priminti, kad jie jo kišenėje. Mero sekretorė Ina Razgaitytė nesutriko tarp daiktų, kuriuos vyras ėmė krauti ant stalo iš krepšio, pastebėjusi šaunamąjį ginklą. Ji nuėjo ir pakvietė miesto Tarybos ir mero sekretoriato vadovą Modestą Vitkų.

"Ant stalo buvo ne vienas ir ne du maišeliai, didelis žemėlapis. Iš po vieno tų maišelių buvo išlindęs vamzdžio galas. Ramiai priėjau, atsisėdau priešais jį, bandžiau kalbėtis. Jis vis kartojo: "Iš ko aš valgysiu? Kaip aš gyvensiu?" Paėmiau ginklą su visu maišeliu ir pasitraukiau. Vyras norėjo griebti už rankos, kad neimčiau. Tokioje situacijoje, manau, visi pasielgtume taip pat. Jeigu yra šaunamasis ginklas, kyla įtarimų, ar žmogaus emocinė būklė yra stabili", - pasakojo M. Vitkus.

V. Grubliauskas apie vyrą pranešė policijai. Atvykę pareigūnai nustatė, kad ginklas šaudantis guminėmis kulkomis. Neoficialiais duomenimis, leidimą turėti tokį ginklą klaipėdietis turėjo.

Pasak M. Vitkaus, policijos pareigūnai turėjo problemų išvesdami žmogų. Buvo iškviesta greitoji, ir vyras nugabentas į ligoninę.

Po įvykio prisiminta, kad kažkada merija turėjo apsaugą, pastebėta ir tai, kad kituose miestuose pas merą taip laisvai patekti kaip uostamiestyje negalima.

"Nemanau, kad fizinė apsauga gali apsaugoti nuo tokių dalykų. Po šio įvykio nesijaučiu labiau nesaugus nei gatvėje ar prekybos centre. Didžiausią šoką patyrė mano sekretorė, mačiusi, kaip ginklas ištraukiamas ir padedamas ant stalo", - mano V. Grubliauskas.

Paklaustas, ar dažnai tenka susidurti su žmonių agresija, meras neslėpė, kad agresyvokai nusiteikusių piliečių sutikti tenka gana dažnai.

"Yra buvę, kad moteris skundėsi, jog ją atakuoja marsiečiai. Pasakiau, kad ant jos peties matau marsietį, ji atsakė irgi jį jaučianti. Pažadėjau jį nuo jos nuvilioti. Kartais galima ir žaismingai išspręsti problemą. Suvaldžiau situaciją iki šiol, tikiuosi, suvaldysiu ir ateityje", - sakė V. Grubliauskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder