Meras pasisakė dėl senamiesčio žaliųjų erdvių

Meras pasisakė dėl senamiesčio žaliųjų erdvių

Klaipėdos savivaldybė rengia dokumentus dėl dešimties senamiestyje esančių sklypų pardavimo arba išnuomojimo per aukcioną kitais metais.

Vietos gyventojams baiminantis, kad Klaipėdos senamiesčio žaliosios erdvės bus išparduotos komerciniais tikslais, savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas aiškina, kad laikomasi seniai priimtų detaliųjų sklypų planų.

„Pagal detaliuosius planus suplanuotų žemės sklypų, kurių paskirtis yra bendro naudojimo, tai aukcione tikrai nėra numatyta jų parduoti. Jie negali būti parduodami, nes jie ir yra skirti bendrajam naudojimui“, - trečiadienį BNS sakė V.Grubliauskas.

„Visa tai užklota seniai patvirtintais detaliaisiais planais su aiškia perspektyva. Nereikia piktintis, kad kažkas sąmoningai nori iš miesto centro pašalinti žaliuosius plaučius“, - kalbėjo Klaipėdos meras.

Jis stebėjosi pasipiktinimu dėl senamiesčio plėtros, nes sako taip pat girdintis nuolatinę kritiką, kad miesto centrui trūksta gyvybės, investicijų, traukos centrų.

„Jeigu vieni ar kiti žmonės senamiestyje įsigijo kokio nors nekilnojamojo turto, prieš akis mato žaliąją pievelę, tai nereiškia, kad tas sklypas ar ta erdvė neturi jokios perspektyvos būti kitokia“, - sakė V.Grubliauskas.

Tuo metu Klaipėdos senamiesčio gyventojų bendruomenė viešame pareiškime teigia, kad planai „naikinti daug potencialo turinčias žaliąsias senamiesčio salas“ nusipelno viešos diskusijos su miestiečiais.

„O galbūt baksnosime į bėdas ir vėl dejuosime dėl apmirusio senamiesčio tada, kai šaukštai bus jau po pietų – kai vietoje jaukių erdvių prisėsti ant suoliuko arba vaikų žaidimo aikštelės stūksos nauji pastatai?“ - rašoma pareiškime.

„Galbūt šiuo metu dalis senamiesčio žaliųjų „salų“ yra apleistos ir tarsi be funkcijos arba tas funkcijas įgyja tik švenčių metu, tačiau tai yra išskirtinio potencialo turinčios erdvės, kuriose gali atsirasti gražūs landšafto dizaino elementai, vaikų žaidimo aikštelė, lauko treniruokliai senjorams, sėdmaišių oazė arba dar kažkas, kas paskatins klaipėdiečius dažniau išeiti į senamiestį, jame leisti laiką“, - teigia Klaipėdos senamiesčio gyventojai.

Bendruomenės pirmininkas Andrius Petraitis BNS teigė, kad numatomų parduoti arba išnuomoti sklypų detalieji planai yra pasenę.

„Tie detalieji planai buvo sukurti prieš daugiau nei dešimtmetį, - sakė A.Petraitis. - Faktas toks yra, kad mes, pavyzdžiui, Klaipėdos senamiestyje neturime nė vienos žaidimų aikštelės.“

Jo teigimu, pastaruoju metu išvis nyksta visos Klaipėdos senamiesčio viešosios erdvės. Pasak A.Petraičio, minėtuose sklypus leidus statyti naujus pastatus, keisis visas senamiesčio veidas.

„Senamiestis nebūtų toks, kokį suvokia Klaipėdos miestiečiai, su kuriuo jie užaugo ir su kuriuo jie susigyveno“, - teigė klaipėdietis.

Visi dešimt numatomų parduoti arba išnuomoti sklypų yra Klaipėdos senamiesčio kvartale, Tomo ir Mėsininkų gatvių sankryžoje. Jų dydis siekia nuo trijų iki dešimties arų. Pagal detaliuosius planus, sklypuose galės bus statomi 1-2 aukštų komercinės paskirties pastatai su gyvenamosiomis patalpomis viršutiniuose aukštuose.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder