Menų gimnazijos parke -  tautinės spalvos

Menų gimnazijos parke - tautinės spalvos

Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos išvakarėse Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje buvo gausu renginių: viktorinos, mokinių darbų parodos, skirtos šiai datai, integruotos pamokos. Tačiau labiausiai savo kūrybingumą mokiniai išreiškė dalyvaudami pilietiškumo akcijoje "Trispalvis medis“.

Nuo pat ryto senasis gimnazijos parkas pasipuošė tautinėmis spalvomis. Kiekviena klasė savaip gražino vieną iš parko medžių: trispalviais paukščiais, širdelėmis, žmogaus siluetais, apjuosė medžių kamienus savo rištomis juostelėmis. Parkas pražydo ir traukė ne vieno praeivio ar pravažiuojančių automobilių dėmesį.

Vidurdienį visą gimnazijos bendruomenę susirinkti parke pakvietė iš senojo Gedminų dvaro balkono pasigirdę valtornių ir trimito garsai. Sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorius Gintautas Misiukevičius, nuskambėjo gimnazijos abituriento Mykolo Būdvyčio skaitoma Lietuvos prezidento Antano Smetonos kalbos, pasakytos 1928 m., ištrauka, o šventės kulminacija tapo visų drauge sugiedota Tautiška giesmė.

Prie Lietuvos vėliavos spalvomis išpuoštų medžių šventiškai nusiteikę mielai fotografavosi mokiniai, mokytojai ir gimnazijos mokinių parlamento nariai, kurie ir buvo šios akcijos iniciatoriai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder