Mėmelio miestas pradės krutėti?

Mėmelio miestas pradės krutėti?

Vadinamojo Mėmelio miesto teritorijos vystytojams leista pradėti strateginį poveikio aplinkai vertinimą, mat anksčiau kilusius klausimus dėl transporto schemos rengėjai jau išsprendė.

Vakar Klaipėdos savivaldybėje vėl buvo aptarti teritorijos tarp Danės upės, Naujosios Uosto, Naujojo Sodo gatvės tęsinio ir Kuršių marių detaliojo plano koncepcijos sprendiniai.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas "Vakarų ekspresui" patvirtino, jog buvo uždegta žalia pradėti strateginio poveikio aplinkai vertinimo procedūras.

"Yra paruoštos dvi koncepcijos, dabar jas vertins. Abi koncepcijos yra gan panašios - šnekama apie biurų pastato, gyvenamųjų patalpų, viešųjų erdvių suplanavimą teritorijoje, tik vienoje kalbama apie galimybę pasinaudoti senuoju užstatymu palei Danės upės pakrantę, o kitoje - kad darbai būtų atliekami jų teritorijos ribose", - sakė S. Budinas.

Anot direktoriaus, tikimasi, jog iki šių metų pabaigos vystytojai pabaigs ir detalųjį planą, tad artimiausiais metais įmanoma, jog teritorija pradės virsti į patrauklią erdvę.

Priminsime, kad teritorija dešiniajame Danės upės krante ilgą laiką priklausė uostui ir tik 2008 metų birželį Vyriausybės nutarimu atiteko miestui.

Grandiozinius planus joje įkurti ištisą rekreacinę zoną su puikiais gyvenamaisiais pastatais rezgė UAB "Memelio miestas", įsigijęs pastatus iš AB "Laivitė". Planuota investuoti net apie 590 mln. litų, tačiau praktiškai ši teritorija taip ir liko uždara miestiečiams. 2013 m. lapkričio 29 d. Klaipėdos apygardos teismo nutartimi "Memelio miestui" buvo iškelta bankroto byla.

Visą turtą už 33 mln. Lt įsigijo nekilnojamuoju turtu užsiimanti SEB banko grupės įmonė "Litectus".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder