Mėlynoji vėliava - dviem Klaipėdos paplūdimiams

Mėlynoji vėliava - dviem Klaipėdos paplūdimiams

Klaipėdoje vyko vasaros sezono paplūdimiuose atidarymas. Pristatyta naujausia gelbėjimo ir paplūdimių valymo technika. Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui įteiktos net dvi mėlynosios vėliavos.

Klaipėdiečiams ir vėl džiugi žinia - Tarptautinė mėlynosios vėliavos taryba nusprendė Smiltynės ir Antrosios Melnragės paplūdimius vėl apdovanoti mėlynąja vėliava. Antrosios Melnragės paplūdimys ja apdovanojamas antrus, o Smiltynės - trečius metus iš eilės.

Manoma, kad paplūdimiai, turintys tokią vėliavą, pritraukia daugiau svečių ir iš Lietuvos, ir užsienio. Toks statusas padeda populiarinti Klaipėdą kaip miestą prie jūros tarptautiniu mastu. Mėlynos vėliavos paplūdimiuose poilsiautojai gali rasti visko, ko jiems reikia - juose gera infrastruktūra ir švaru. Beje, norintis gauti tokį statusą paplūdimys turi atitikti net 27 reikalavimus, o mėlynoji vėliava jam duodama tik vienam sezonui.

Pasak uostamiesčio mero V. Grubliausko, ne pirmi metai, kai vasaros sezonas Klaipėdoje pasitinkamas su lietpalčiais. Penktadienį jis juokavo, kad šiltojo sezono pradžią demonstruoja tik beviltiškai užkimęs Klaipėdos paplūdimių direktorius Virginijus Urbonas, kas rodo, kad jam visiškai pasiruošta, ir Klaipėdos universiteto šokėjos, džiuginančios žiūrovus tokiu oru paplūdimyje.

Meras pasidžiaugė, kad vasarą pasitinkame ne tik su tam visiškai pasirengusiais paplūdimiais, bet ir naujai atgimusia Pamario gatve. Pasak jo, taip, kaip teatras prasideda nuo rūbinės, taip Melnragės ir Girulių paplūdimiai prasideda nuo Pamario gatvės.

"Labai džiaugiuosi, kad atgimė Pamario gatvė. Turiu vilties, kad po kažkiek metų mes vis dėlto nutiesime tą vadinamąjį paukščio taką tarp Pirmosios ir Antrosios Melnragės, kad būtų dar geresnės sąlygos mėgautis jūra", - sakė per sezono atidarymą V. Grubliauskas.

Nacionalinės mėlynosios vėliavos programos koordinatorius Lietuvoje Renaldas Rimavičius sakė, kad jam malonu vėl būti Klaipėdoje ir įteikti tarptautinį apdovanojimą net dviem uostamiesčio paplūdimiams.

"Mėlyna vėliava - tai didžiulė atsakomybė. Dėl jos reikia kovoti kasmet. Žinoma, tai skatina nuolatos pasitempti. Ne tik džiaugiesi pasiekimu, bet turi jį išlaikyti, kas yra gerokai sudėtingiau. Kita vertus, tai ženklas, kad šis paplūdimys yra draugiškas kiekvienam poilsiautojui", - sakė V. Grubliauskas.

Paklaustas, ar atsiperka pastangos siekiant mėlynosios vėliavos, meras atsakė: "Manau, kad atsiperka. Žinoma, labai sunku būtų paskaičiuoti, kiek lankytųsi poilsiautojų, jeigu tos vėliavos nebūtų. Bet tai atsiperka žinia, kad šie paplūdimiai yra gerai sutvarkyti, yra prižiūrimi ir atitinka aukščiausius tarptautinius standartus. O už gero vardo garsinimą reikia mokėti."

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder