Medžių šaknų išvartyti šaligatviai sulauks remonto

Medžių šaknų išvartyti šaligatviai sulauks remonto

I. Simonaitytės gatvėje medžių šaknų iškilnotos šaligatvių plytelės pėstiesiems tapo tikru kliūčių ruožu. Ypač sudėtinga neužkliuvus juo eiti senyvo amžiaus žmonėms. Klaipėdos miesto savivaldybė, regis, pagaliau išgirdo gyventojų skundus ir pažadėjo problemą šiais metais bent jau pradėti spręsti.

Į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipėsi klaipėdietis Antanas ir skundėsi dėl medžio šaknų suniokotų pėsčiųjų takų šalia I. Simonaitytės g. 31-uoju ir 35-uoju numeriais pažymėtų daugiabučių namų. Anot miestiečio, gyventojai ne kartą kreipėsi į Savivaldybę su prašymu sutvarkyti takus, kurių plytelės daug kur išsikilnojusios ir žmonės už jų neretai užkliūva, tačiau jokios reakcijos jie nesulaukė.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė, kad situacija jai yra žinoma, ir šaligatvius planuojama pradėti tvarkyti iki šių metų pabaigos.

"Šie adresai yra įtraukti į gatvių apžiūros aktą. Taip pat rengiamas visos Vingio ir Simonaitytės gatvių teritorijos tvarkybos techninis projektas, taigi ta teritorija bus tikrai tvarkoma", - pažadėjo I. Šakalienė.

Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė aiškino, kad, rekonstruojant šaligatvį, su medžių šaknimis kovoti tektų dviem būdais: jas šiek tiek apkapoti arba išrauti medį.

"Visų pirma teks parengti šaligatvio rekonstrukcijos projektą ir numatyti, ar, šiek tiek pakapojus medžio šaknis, bus įmanoma nutiesti naują šaligatvį. Jei ne, tektų senus želdinius keisti kitais", - teigė vedėja.

Pasak pašnekovės, senus medžius išrovus, naujų medžių juosta būtų sodinama toliau nuo šaligatvio - kad problema nepasikartotų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder