Mažins spūstis Danės ir Smiltynės gatvėse

Klausimas dėl transporto spūsčių Danės gatvėje nuo Pilies tilto iki Šiaurinio rago artimiausiu metu bus išspręstas - vairuotojai palikti savo transporto priemonių bet kur negalės.

Pastaruoju metu Klaipėdos savivaldybė sulaukia daug skundų dėl minėtoje Danės g. atkarpoje pastatytų automobilių. Tai daliai vairuotojų sukelia nemenkų rūpesčių, mat taip užimama viena eismo juosta. Nutinka ir taip, kad norintiems prasilenkti tenka užvažiuoti ant žaliosios vejos.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Olego Mariničiaus, sprendimas dėl Danės gatvės buvo suformuluotas jau anksčiau. Vakar jam pritarė už eismą atsakingos uostamiesčio institucijos.

"Toje gatvės atkarpoje numatytos keturios stovėjimo vietos. Kiekvienos plotis - 10 metrų. Padarysime vadinamąsias kišenes, kad būtų galima prasilenkti. Atsiras ir ženklai. Dabar gatvės platinti nereikės. Bus nubrėžtos geltonos linijos, kur nebus leidžiama stovėti automobiliams. Dabar leidžiama transporto priemonėms stovėti per visą gatvę. Kai gatvėje automobiliai atsiduria vienas priešais kitą, neturi, kur nusukti", - problemas ir jų sprendimo būdus akcentavo O. Mariničius.

O štai darbai Smiltynės gatvėje bus atliekami tik kitais metais. Administracijos direktoriaus pavaduotojo manymu, tai bus geriausias metas rekonstrukcijai. Smiltynėje taip pat ruošiamasi įrengti papildomų stovėjimo vietų automobiliams.

"Pradėti statybas paskutinėmis saulėtomis dienomis, kai yra didelis žmonių srautas, nebūtų logiška. Per likusią šių metų dalį viską tinkamai suplanuosime ir iki kitų metų vasaros sezono planą įgyvendinsime. Žinoma, jeigu bus administracijos direktoriaus pritarimas. Smiltynės gatvėje paliekami automobiliai, prasilenkti sunku. Važinėja traukinukai, arkliai. Turėsime pakalbėti su žmonėmis, išklausyti jų nuomonę", - sakė O. Mariničius.

Jo teigimu, situaciją bandė suvaldyti "Klaipėdos keleivinis transportas", tačiau ir jie pasisakė už papildomų laikinų stovėjimo vietų įrengimą.

"Klaipėdos keleivinis transportas" pasiūlė schemą, pagal kurią turėsime 40 saugių automobilių statymo vietų - nuo perkėlos automobilių stovėjimo aikštelės iki centrinės gelbėjimo stoties. Bus siūloma įrengti ir atskirą juostą pėstiesiems, kad jie galėtų saugiai eiti jūros ar muziejaus link", - pridūrė O. Mariničius.

Smiiltynės perkėla

AIKŠTELĖ. Šiuo metu Danės gatvės atkarpoje nuo Pilies tilto iki Šiaurinio rago yra tik viena automobilių stovėjimo aikštelė.

Redakcijos archyvo nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder