Mažiesiems ligoniams suaukota 50 tūkst. eurų

Mažiesiems ligoniams suaukota 50 tūkst. eurų

Trys šimtai eurų - tokia buvo įvardijama jau tradiciniame, šiemet vienuoliktajame, Klaipėdos apskrities LIONS moterų klubo "Smiltė" rengiamame labdaros aukcione "Sušildykime mažąsias širdeles" parduodamo 31 meno kūrinio pradinė kaina.

Rimantas Taraškevičius, aukciono senbuvis, nes dalyvavo 11-ąjį kartą, turėjo teisę įsigyti penkis tapybos darbus. Tačiau aukciono metu jie atiteko visai kitiems dalyviams. Vis dėlto netikėtai už 3 000 eurų auką įgyta Antano Obcarsko drobė "Kurėnas su raudona bure" buvo adresuota R. Taraškevičiui - tą padarė kūrinį įsigijęs bendrovės "Silberauto" vadovas Rimantas Stankevičiaus iš Vilniaus, į aukcioną atlydėjęs žmoną, kasdien teikiančią pagalbą onkologiniams ligoniukams.

Prieš tai Santariškių ligoninei R. Stankevičius buvo paskyręs Silvijos Drebickaitės drobę "Gintariniai debesys". Saulėta drobė džiugins onkologinėmis ligomis sergančius vaikučius, vylėsi jis.

Aukcione buvo ir daugiau netikėtumų - panelei Gabrielei tą dieną sukako 18 metų, ir jos močiutė skyrė "banką" tapybos darbui įsigyti. Kadangi Gabrielė draugauja su onkologinės ligos paliestu vaikinu, ji labai norėjo dalyvauti aukcione ir aukoti.

Na, o tikri stebuklai prasidėjo aukciono pabaigoje, kai dėl dailės darbų pradėjo varžytis žmonės toli nuo Lietuvos - iš Londono, Indijos pakrančių. Ir aukciono vedėjų Gintaro Mikalausko, Giedrės Vaičekauskienės pokalbių telefonu veikiami, galų gale darbus įsigydavo.

Tradiciškai aukcionas baigėsi angelu - šį kartą Eglės Einikytės-Naruševičienės porcelianu. Už šį darbą didžiausią kainą pasiūlė R. Taraškevičius, "atsikeršydamas" jį pamaloninusiam R. Stankevičiui ir jam adresuodamas trapųjį "Angelą".

Už 31 darbą buvo suaukota 41 400 eurų. "Kažkokia nelygi suma",- tik tiek tereikėjo užsiminti aukciono vedėjui, kai staiga suma buvo suapvalinta iki... 50 000 eurų. Juos suaukojo žmonės, jau nebe už paveikslus, o vardan kilnios idėjos.

"Visada lengviau duoti nei prašyti", - sakė šiųmetinė "Smiltės" klubo prezidentė Genovaitė Sinskienė. O sirgusio onkologine liga ir pagijusio Luko tėtis nuoširdžiai dėkojo "Smiltės" klubo moterims: "Jūs mūsų šeimai labai padėjote pačiu sunkiausiu momentu. Dabar Lukas jau namuose. Ačiū jums."

Šiame aukcione aršiausiai buvo varžomasi dėl garsių dailininkų darbų. Ypač grumtasi dėl Artūro Kavaliausko drobės "Motinystė" - už ją paaukota didžiausia suma, 3 500 eurų.

Per ankstesnius 10 metų surinktos lėšos (340 tūkst. eurų) panaudotos paremti šeimas, auginančias onkologinėmis ligomis susirgusius mažylius ir paauglius. Lėšomis kompensuotos kelionės į chemoterapijos seansus, jos skirtos reabilitacijai, netgi būstui - vėjo perpučiamai trobelei - remontuoti, slaugymo bei priežiūros reikmėms finansiškai padengti.

Aukciono metu kasmet mamytės ir tėveliai, atsivedę pasveikusius ar sveikstančius vaikus, tą finansinę paramą vadina kalėdiniu stebuklu. Aukcionas ir buvo sugalvotas prieš dešimtmetį tokiems stebuklams sukurti.

Šiemet kalėdinio stebuklo sulauks 10 šeimų, auginančių onkologinėmis ligomis susirgusius vaikus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder