"Mamų fiesta": sportuoti galima bet kur

"Mamų fiesta": sportuoti galima bet kur

Šeštadienį nuo 11 val. Danės skvere vyko pirmoji "Mamų fiesta", į kurią visos Lietuvos mamas atvykti kvietė Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras.

Gryname ore buvo suplanuotos vaikų, nėščiųjų bei mamų su kūdikių vežimėliais mankštos. Dėl vėjuoto oro dalyvių nebuvo labai daug, tačiau nepabūgusiems oro sąlygų buvo paruošta įvairių pramogų ir užsiėmimų.

Be mankštų, vaikai galėjo išbandyti "kliūčių ruožą" - be batų pereiti specialiomis masažinėmis platformomis ir pastovėti ant masažinių kamuoliukų, kurie lavina pusiausvyrą ir gerina laikyseną.

Mamoms su vežimėliais trenerė parodė nemažai pratimų, kurie padeda greičiau po gimdymo susigrąžinti dailias kūno linijas, pagerinti savijautą. Svarbu, kad visus pratimus, kurių buvo mokomos mamos, galima atlikti be papildomo sportinio inventoriaus - panaudojant stumiamą vaikišką vežimėlį ar net sportuoti su vaikučiu ant rankų.

Būsimos mamos atliko įvairius tempimo pratimus, trenerė-kineziterapeutė Viktorija Mosejeva supažindino ir su įvairiais kvėpavimo pratimais, kurie gali praversti ir gimdymo metu.

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro vadovė Jūratė Grubliauskienė sakė, kad toks renginys buvo sumanytas norint paskatinti esamas ir būsimas mamas išeiti į lauką, pajudėti ir mankštas atlikti taisyklingai.

"Nėščiųjų mankštos ir mankštos su kūdikiais vyksta, įgauna pagreitį. Šiek tiek vangiau vyksta mankštos su vežimėliais, bet manome, kad jeigu tokius užsiėmimus rengtume reguliariai, galbūt kiekvieną savaitę, gal tai taptų populiaria veikla. Parodome, kaip taisyklingai tai daryti ir jos paskui gali bet kur ir bet kada tai daryti - parke, kambaryje, prie namų. Esmė - kad vaikas tikrai netrukdo. Be to, nereikia galvoti, kur palikti vaiką, kai nori pasimankštinti, tad išlieka kontaktas ir ryšys su vaiku", - sakė J. Grubliauskienė.

Ji apgailestavo, kad nesulaukė tiek dalyvių, kiek tikėjosi, bet žadėjo nenuleisti rankų ir ieškoti būdų, kaip šias veiklas padaryti įdomias ir pasiekiamas. Planuojama mamas į tokius renginius atviroje erdvėje pakviesti dar ne kartą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder