"Makaronų operos" personažų autoriai - vaikai

"Makaronų operos" personažų autoriai - vaikai

Šeštadienį Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre vaikai kūrė „Makaronų operos“ personažus. Kūrybinių dirbtuvių metu, kartu su vaikais dirbo ir Lietuvos animacinio kino režisierius Ilja Bereznickas.

Muzikinio teatro kolonų salėje vaikai piešdami, spalvindami, klijuodami, lipdydami, siūdami iš įvairiausių medžiagų ir makaronų, kūrė būsimosios operos personažus – makaronus. Vėliau personažai bus perkelti į elektroninių vaizdų pasaulį ir taip bus sukurtas animacinis filmas.

Būsimosios operos libretu ir scenarijumi susižavėjęs, animatorius Ilja Bereznickas prisipažino, kad su vaikais dirbti nėra sunku ir iš jų galima pasisemti įvairių idėjų. „Vaikų fantazijai nėra ribų, jie nėra apriboti, gali laisvai kurti. Suaugusieji save apriboja įvairiais dėsniais, mano, kad vienaip daryti galima, kitaip ne. O vaikams tas negalioja“, - kalbėjo Ilja Bereznickas.

Anot režisieriaus, pagrindiniai reikalavimai - išradingumas ir įdomumas. „Turi būti idėja, ką aš noriu tuo pasakyti, kurią reikia dramaturgiškai papasakoti. O svarbiausia, reikia, kad vaikams būtų įdomu žiūrėti“, - apie būsimą animacinį filmą pasakojo I. Bereznickas.

Susirinkę įvairaus amžiaus vaikai neslėpė, jog kurti personažus jiems patinka. Septynerių metukų Lineta, kartu su mama ir sesute, iš įvairių medžiagos skiaučių siuvo makaroną vardu Roberto, kurį papuoš ir pasiūta peteliške. Keturiolikmetis Kajus, kūrė makaroną Dore ir teigė, kad tai daryti visai nesunku.

„Makaronų operos“ premjera įvyks lapkričio 9 d. Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder