Liudvikui Dūdai - raginimai trauktis

Liudvikui Dūdai - raginimai trauktis

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda paskutinio miesto Tarybos posėdžio metu sulaukė kritikos už esą netinkamą požiūrį į darbą, o viena Tarybos narė net ėmė raginti valdininką užleisti savo darbo vietą kitam asmeniui.

Ketvirtadienį vykusiame miesto Tarybos posėdyje Liudvikas Dūda buvo pakviestas atsakyti į klausimus apie mėlynąją vėliavą, kurios Klaipėda nori savo paplūdimiams. Tačiau atsakymai Tarybos nariams neįtiko ir jie įžvelgė netinkamo darbo apraiškas.

Politikė Nina Puteikienė pareiškė, kad tinkamai nepristatomas klausimas, nesuprantama, kaip reikia reklamuoti miestą, nepaaiškinama, kokia yra mėlynosios vėliavos nauda ir t. t. Lilija Petraitienė bandė pajuokauti, kad "Liudvikas Dūda mato tik vieną Puteikienę, su ja jiedu iš meilės ten flirtuoja ir jis praranda gebėjimą tvarkingai pristatyti klausimą. Štai, kur yra bėda. <...> Liudvikai, jūs ne į Niną žiūrėkit, o skaitykit klausimo esmę."

Po L. Petraitienės pasisakymo nesusilaikė ir Vaida Žvikienė, pareiškusi, kad gerą idėją ir kokybinių parametrų siekimą L. Dūda pavertė cirku.

"Norėčiau rimtai atkreipti administracijos vadovo Sauliaus Budino dėmesį į šio departamento vadovo kompetenciją ar užmigimą. Šitaip elgtis ir paversti rimtus klausimus cirku negalima. Pastaruoju metu, manyčiau, ūkinė dalis yra silpniausia sritis ir ties šiuo klausimu vėl matome cirką. <...> Tikiuosi, administracijos vadovas atkreips dėmesį į išsakytą pastabą", - posėdžio metu rėžė V. Žvikienė.

Vėliau tą pačią dieną V. Žvikienė savo feisbuko paskyroje paskelbė mananti, kad L. Dūda "netiki tuo, ką daro, nedega tuo, ką įgyvendina, nevaldo kompleksiškai projektų ir jų komandų, nerodo iniciatyvų, neteikia idėjų procesų tobulinimui. Bet anekdotus, eiles ir pasakas seka puikiai". Politikė paragino L. Dūdą užleisti vietą kitiems - esą Klaipėdai reikia geriausių, o miestiečiai už tai padėkos.

Po politikės įrašu komentarą paliko ir miesto meras Vytautas Grubliauskas: "Stipru, argumentuota, teisinga."

Įžvelgia šmeižtą

Pats L. Dūda penktadienį "Vakarų ekspresui" sakė, kad jaučiasi šmeižiamas ir kaltinamas be pagrindo.

"Šitos pastabos yra atsakas į tai, kad aš nepripažinau savo nuobaudos, kurią man skyrė direktorius. Kreipiausi į teismą - pats direktorius parašė, kad turiu tokią teisę ir ją išnaudojau. Po to buvo suorganizuota visa šita mano šmeižimo kampanija", - teigė L. Dūda.

Jis sakė, kad klausimo pristatyti jam nereikėjo, o tik atsakyti į klausimus. Tai jis esą ir padarė.

"Pora Tarybos narių uždavė man klausimus, į juos atsakiau. Klausimai buvo trumpi, atsakymai taip pat trumpi. Meras pasakė, kad viskas aišku, ir kad bus pasisakymai ir sakė man sėstis į savo vietą. Tai ir padariau. Iš pradžių pasisakymai buvo normalūs, paskui Petraitienė nei iš šio, nei iš to pažiūrėjo į visą šitą dalyką kitu kampu, nesuprantamai pradėjo kažkaip mane su Puteikiene sieti. Na, supraskit, tai yra atviras žmogaus šmeižimas. Jeigu jus dabar pradėtų su kuo nors taip "derinti" į porą ar panašiai, kalbėti apie kažkokias meiles, tai yra visiška nesąmonė", - komentavo L. Dūda.

Jis sakė, kad po poros savaičių teismas turėtų skelbti nuosprendį byloje dėl L. Dūdai paskirtos nuobaudos už vadinamąją "mikriukų" krizę. O esą iki to laiko norima L. Dūdą dar labiau apjuodinti.

"Aš ginsiuosi ir tie žmonės, kurie mane šmeižia, turės atsakyti pagal Lietuvos Respublikos įstatymus", - pabrėžė Miesto ūkio departamento direktorius.

Jis priminė, kad nėra politikas, dirba laimėjęs konkursą. O politikai esą gali siūlyti vienas kitam trauktis.

"Asmeniškumų neturiu"

Saulius BUDINAS, Savivaldybės administracijos direktorius
Per Tarybos posėdį galėjote girdėti, kaip pasakiau, kad Miesto ūkio departamento direktoriui, kaip ir Transporto skyriaus vedėjui, yra paskirta nuobauda. Jokio juodinimo nėra. Jokių asmeniškumų neturiu, vertinu specialistus ir jų darbą. Jeigu tai yra viešas raginimas, kiekvienas žmogus pats asmeniškai priima sprendimą, kaip jam elgtis. Tik primenu, kad L. Dūdai skirtos nuobaudos yra tebegaliojančios. Šiuo metu yra atliekami dar du vidiniai tyrimai, bet kol jie nesibaigę, nenorėčiau viešinti daugiau detalių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder