Ligoninės priestatas laukia naujo rangovo

Ligoninės priestatas laukia naujo rangovo

Užstrigusios Respublikinės Klaipėdos ligoninės (RKL) naujojo korpuso statybos iš mirties taško turėtų pajudėti jau šią vasarą. Bent taip tikisi VĮ Turto bankas ir ligoninės vadovybė.

Šių metų pradžioje Turto banko atstovai teigė, kad bus dedamos visos pastangos, jog šiemet nors būtų uždengtas pastato stogas ir sutvarkytas fasadas. Vis dėlto metams įpusėjus pokyčių dar nematyti.

"Statybos nevyksta, laukiame naujo rangovo parinkimo. Pagrindinį vaidmenį čia vaidina Turto bankas, mes galime tiktai laukti ir žiūrėti, kada bus naujas rangovas parinktas ir prasidės naujas etapas", - komentavo RKL vadovas Romaldas Sakalauskas, užsiminęs, jog liepos mėnesį turėtų prasidėti darbai.

Ligoninės priestatas turėjo būti užbaigtas 2014 metų vasarą. Čia planuota įkurti priėmimo, skubiosios pagalbos, diagnostikos ir terapijos, radiologijos ir operacinius padalinius, diagnostinę laboratoriją.

Dabar vyriausiasis gydytojas sako tapęs kiek prietaringu - nebenori kalbėti, kas ten galėtų įsikurti, kol statybos nepasibaigs.

"Pakalbėsime, kai jau matysime statybininkus pasilipusius", - šypsojosi R. Sakalauskas.

VĮ Turto bankas atstovai neslepia, kad RKL priestato statyba jiems tapo dideliu galvos skausmu.

"Dabar pagrindinė bėda yra ta, kad ankstesni rangovai neatiduoda reikiamų dokumentų", - anksčiau situaciją komentavo Turto banko Projektų valdymo skyriaus viršininkas Marius Umbražiūnas, aiškinęs, kad rangovai pasitraukė dėl numatytų esą pernelyg sudėtingų konstrukcijų, išgaubtos formos fasado langų.

RKL naujojo korpuso projektavimo darbus atliko bendrovė "COWI Lietuva", o statybas pradėjo UAB "Mitnija", su ja dabar bylinėjamasi teismuose.

"Mitnija" nutraukė darbus motyvuodama, kad parengtas techninis projektas negali būti įgyvendinamas, nors pati pateikė pasiūlymą pagal tą patį techninį projektą. Mes manome, kad tikroji "Mitnijos" atsisakymo vykdyti projektą priežastis yra apsiskaičiavimas finansiškai ir projekto pabaigimas "Mitnijai" būtų reiškęs poros milijonų litų nuostolį", - "Vakarų ekspresui" sakė Turto bankui vadovaujantis Arnoldas Burkovskis, pabrėžęs, kad, kol ginčą sprendžia teismas, už iki šiol padarytus darbus mokėti "Mitnijai" nesiruošiama.

Anot jo, šiuo metu nagrinėjami pateikti šeši pasiūlymai darbams pabaigti ir tikimasi, kad nauja sutartis su rangovais bus pasirašyta iki birželio pabaigos. Pokalbininkas pabrėžė, kad techninis projektas nepakeistas.

Anksčiau buvo baiminamasi, kad užvilkintos statybos gali išpūsti ir projekto sąmatą. Projekto pradžioje statyboms buvo numatyta 18 mln. litų, tačiau kiek ši suma gali padidėti, neįvardijama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder