"Lietuva" dar turi parako statinėje

"Lietuva" dar turi parako statinėje

Vakar paryčiais į savąjį uostą iš tarptautinės didžiųjų burlaivių regatos "Baltic Tall Ships Regatta 2015" grįžo jachta "Lietuva". Laivas jau remontuojamas ir ruošiasi dalyvauti kitose regatose.

Jachtos "Lietuva", kuri kitąmet švęs 40 metų sukaktį, kapitonas Osvaldas Kudzevičius sako, kad šios regatos distancija buvo trumpa, įgula mažai patyrusi. Be to, visos jos nebuvo galima sukomplektuoti dėl mokyklose vykusių egzaminų. Taigi kai kurie įgulos nariai su ašaromis liko krante. Laive yra 12 miegamų vietų, o į regatą vyko 7 įgulos nariai.

Finišo liniją šis Lietuvos laivas iš dvidešimties startavusiųjų kirto antras, tačiau pagal perskaičiuotą laiką savo laivų grupėje iš šešių laivų jam atiteko trečia vietas.

"Tai mums kaip paguodos prizas, - juokavo O. Kudzevičius. - Žinoma, jauniems žmonėms, kurie tik pradeda buriuoti, tai jau didelis laimėjimas. O ir į mūsų senutės istoriją įsirašys dar viena prizinė vieta, gavome dar vieną taurę. Tai reiškia, kad mūsų laivas dar nenurašytas. Beje, mes aplenkėme savo sesutę lenkų jachtą "Lady Bee", bet po perskaičiuoto laiko ji užėmė antrą vietą. Į ją daugiau investuojama, ji tvarkingesnė. Bet mes savo pasitvarkysime ir ji ilgai dar tarnaus. Ji - mūsų buriavimo istorija. Verta ją sutvarkyti, investuoti apie 150 tūkstančių eurų. Joje gyvenimo sąlygos tikrai nėra blogiausios, nors, žinoma, ne tokios, kokios yra turistinėse prabangiose jachtose. Panašaus tipo naujas laivas kainuotų nuo 3,5 iki 5,5 milijono eurų."

Šios regatos metu buvo visokių nuotykių. Iškart po starto nuvylė kampinis genujos šoto blokas.

"Džiaugėmės, kad neliko denyje skylės. Jis senas, jau nebeatlaiko. Visą laiką kalbame, kad jį reikia remontuoti, keisti, bet tai kainuoja nemažus pinigus", - kalbėjo kapitonas.

Paklaustas, kokie jachtos "Lietuva" tolesni planai, jis atsakė: "Remontuotis, remontuotis ir dar kartą remontuotis, ir toliau dalyvauti kitose regatose. Sezonas dar tik prasidėjo, o šiemet bus daug regatų."

O. Kudzevičių turėtų pakeisti kitas kapitonas, laivo įgula ketina dalyvauti regatoje "Žalčių karalienė".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder