Liepos 6-oji su Linu Adomaičiu

Liepos 6-oji su Linu Adomaičiu

Liepos 6-ąją klaipėdiečiai ir miesto svečiai šventė kartu su Linu Adomaičiu.

Į Klaipėdos vasaros estradą gausiai susirinkę klaipėdiečiai liepos 6-ąją paminėjo kartu su Linu Adomaičiu ir Kauno bigbendu.

Renginio pradžioje organizatoriai susirinkusių svečių prašė laikytis saugaus atstumo ir sėdėti išlaikant vieno metro atstumą.

Ant suolų "Stop" juostomis buvo pažymėta, kuriose vietose galima sėsti.

Energingai į sceną žengęs Linas Adomaitis juokavo: "Kažkas šiandien švenčia gimtadienį? Su gimtadieniu, Lietuva! Šiandieną mūsų spalvos tokios ryškios!"

Į šventinį koncertą dėl pandemijos šiais metais buvo parduota tik 700 bilietų, nors buvo planuota, kad galės dalyvauti 1 000 žmonių. Kaip ir ankstesniais metais, bilietų kaina buvo simbolinė - po 3 eurus.

Primename, kad šiandien 21 val. dar vyks akcija „Tautiška giesmė aplink pasaulį“. 

Šiemet, vengiant didelių žmonių spūsčių, Tautišką giesmę klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus kviečiami giedoti keliose vietose: Karlskronos skvere, Šiauriniame rage, Liepų g. 16 prie kariliono bokšto, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemelyje (Didžioji Vandens g. 2), Bendruomenės namuose (Debreceno g. 48), Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje (Savanorių g. 4), Vydūno gimnazijos kiemelyje (Sulupės g. 26) ir prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ (Taikos pr. 61).

Prieš Tautiškos giesmės giedojimą daugelyje šių vietų vyks kiti šventiniai renginiai.

Karlskronos skvere nuo 19 val. vyks Žvejų rūmų pantomimos teatro „A“ programa, nuo 20 val. skambės bardų dainos, Šiauriniame rage nuo 20.30 val. vyks Žvejų rūmų mišraus choro „Cantare“ koncertas.

Liepų g. 16 nuo 20.30 val. skambės Klaipėdos kariliono koncertas, dalyvaus choras „Aukuras“.

Bendruomenės namuose nuo 20.30 val. pasirodys „Birutės kapela“, o Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje nuo 20.30 val. vyks Žvejų rūmų moterų choro „Dangė“ koncertas, dalyvaus vargonininkė Vaiva Purlytė.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje nuo 20.30 val. koncertuos Klaipėdos etnokultūros centro folkloro ansamblis „Alka“ ir ansamblis „Senoliai“, dr. Jonas Genys dalysis istorinėmis įžvalgomis apie karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos svarbą šiandienai.

Šio renginio dalyviai kviečiami atvykti pasipuošę savo pačių susikurtomis karūnomis. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kviečia nukarūnuoti koronavirusą ir, pagerbiant pirmąjį Lietuvos karalių Mindaugą, už visus nuopelnus, nesvarbu, dideliuose ar mažuose kasdieniuose darbuose, užsidėti karūnas sau, sukurti karūną savo didvyriui, artimiesiems ir dalyvauti simboliniame „fleshmobe“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder