Liberalų sąjūdį palieka dar penki nariai

Liberalų sąjūdį palieka dar penki nariai

Klaipėdos liberalų sąjūdyje toliau pučia permainų vėjai. Praėjusios savaitės pradžioje oficialiai apie pasitraukimą pranešė meras Vytautas Grubliauskas. Paskui jį žengė vicemerė Judita Simonavičiūtė, Tarybos nariai Arvydas Cesiulis, Vaida Žvikienė, Vidmantas Plečkaitis ir buvusi Administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Iš partijos besitraukiantys nariai dabartiniuose liberalų veiksmuose įžvelgia azartą ir populizmą. Tai neva buvo vienos pagrindinių pasitraukimo priežasčių. Kiti uostamiesčio liberalai mano priešingai.

Vieni traukiasi, kiti - lieka

"Skyrius pasirinko azartišką kelią, todėl negaliu ir nenoriu dalyvauti tokiame procese. Tai yra miestas, kuriame visi klaipėdiečiai laukia atsakingų sprendimų, o ne svaidymosi. Sprendimas nebuvo lengvas. Neatmetu galimybės prašytis į Vytauto Grubliausko rinkimų komitetą. Ten telkiasi garbingi, atsakingi klaipėdiečiai. Galbūt pasirinksiu ir šitą kelią", - "Vakarų ekspresui" sakė Tarybos narė V. Žvikienė.

SPRENDIMAS. Sprendimą pasitraukti iš Klaipėdos liberalų pirmadienį priėmė ir Tarybos narė Vaida Žvikienė. Ji neatmeta galimybės prašytis į mero Vytauto Grubliausko rinkiminį komitetą. Redakcijos archyvo nuotr.

Praėjusį penktadienį prašymą išbraukti iš Liberalų sąjūdžio narių pateikė buvusi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova, kuri taip pat dėl savo tolesnės ateities dar neapsisprendė.

"Pasiūlymų yra visokių, bet tikriausiai ne man vienai. Noro padirbėti miesto taryboje turiu. Manau, kad Vytautas Grubliauskas yra kol kas vienas stipriausių kandidatų į merus. Sprendimas brendo ganėtinai seniai. Mano pažiūros liberalios. Liberalai nuėjo populizmo keliu, nelabai gina savo vertybes. Ir ne tik Klaipėdos skyrius. Galbūt tam įtakos turėjo rinkimų konkurencinės kovos", - svarstė Klaipėdos universiteto rektoriaus patarėjos pareigas užimanti E. Mantulova.

Palaikymą merui V. Grubliauskui išreiškė ir vicemeras Artūras Šulcas, tačiau jis,kitaip nei kiti, apie pasitraukimą iš Klaipėdos liberalų gretų negalvoja.

"Aš kailio nekeičiu. Visa frakcija palaikė Vytauto Grubliausko kandidatūrą į merus ir aš toliau manau, kad jis yra tinkamiausias šioms pareigoms iš esamų kandidatų. Ar partija demokratiškai sugebės tai suvirškinti, negaliu pasakyti. Kol kas esu partijos narys", - situaciją komentavo A. Šulcas.

Toks vicemero pasisakymas nustebino Seimo narį, Klaipėdos liberalų keliamą kandidatą į merus Simoną Gentvilą. Jis suabejojo, ar mero pavaduotojas iš tiesų yra liberalas.

"Visi turi teisę į savo nuomonę. Bet mažų mažiausiai keista, jeigu lieki ir ketini balsuoti už kitos partijos kandidatą. Tada ir aš asmeniškai turiu savo nuomonę apie Artūrą Šulcą ir ją pasakysiu kai kuriais atvejais.

Artūras Šulcas pastaruoju metu kalbėjo antiliberaliomis temomis, smerkė verslą, žemino jį. Kartais atrodo, ar žmogus tikrai yra toje partijoje. Tiek paniekos Klaipėdos verslo ir uosto atžvilgiu... Miesto vicemeras tiesiog negali taip sakyti mieste, kuris istoriškai buvo versliausias Lietuvoje", - savo poziciją dėstė S. Gentvilas.

Išėjusius pakeis nauji

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas dėl kai kurių kolegų noro palikti uostamiesčio liberalų gretas problemų nemato. Jis patikino, kad skyrius turi daug narių.

"Žmonės patys pasirenka savo kelią. Yra kaip yra. Tikiuosi, kad visi gyvenime išliks liberalai ir tiek. Šešių žmonių pasitraukimas nėra byrėjimas", - trumpai situaciją komentavo S. Budinas.

S. Gentvilas patikino, kad Klaipėdos liberalų sąjūdį papildys 5-6 žmonės. Pirmadienį buvo pristatyta nauja kandidatė sąraše Neringa Poškutė, Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkė.

"Nauji žmonės ateina, Liberalų sąjūdis atsinaujina. Deja, kai kurie vyresnio amžiaus liberalai pasirinko paremti ne jaunimą ir jų perspektyvą, o kelti toliau save. Tai jų pasirinkimas. Naujų veidų bus ne vienas. Kitą savaitę pristatysime žmogų iš socialinės sferos", - tikino S. Gentvilas.

Surengė posėdį

Permainų krečiami Klaipėdos liberalai pirmadienį surengė posėdį, kuriame dalyvavo ir pats S. Gentvilas. Jo teigimu, nariams buvo būtina apsibrėžti, dėl ko yra sutariama, o dėl ko - ne.

Vienas tokių klausimų - miesto bendrojo plano koncepcija, dėl kurios sprendimas turėjo būti priimtas antradienį Tarybos posėdyje. Tačiau dėl vienų ar kitų priežasčių antradienį nebus nei Tarybos, nei sprendimo, tad klausimas dar kartą buvo atidėtas ir Taryboje bus svarstomas lapkričio 29-30 d.

Seimo narys S. Gentvilas neslėpė, kad nesutarimų šiuo klausimu yra ir tarp pačių Klaipėdos liberalų.

"Man atrodo, kad nesutarimai prasidėjo kur kas anksčiau. Noras yra išlikti ir padaryti darbus, kuriuos esame susiplanavę. Liberalai nekeičia krypties, bandys dirbti kartu. Posėdyje aptarėme klausimą dėl Klaipėdos bendrojo plano. Viena stovykla pasisako už greitą priėmimą, kita stovykla nori diskusijų", - sakė S. Gentvilas.

Visgi iš Klaipėdos liberalų narių besitraukiančios V. Žvikienės teigimu, vienybės siekiantiems liberalams S. Gentvilas kėlė dvi sąlygas: nedaryti pakeitimų Klaipėdos bendrojo plano koncepcijoje ir atšaukti tyrimą dėl skandalų apipinto Klaipėdos ženklo.

"Šios dvi Simono sąlygos nesulaukė palaikymo. Bendrai išlaikyta pozicija, kad turėtume būti vienoje frakcijoje", - teigė V. Žvikienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder