Liberalų kandidatas į merus - Simonas Gentvilas

Liberalų kandidatas į merus - Simonas Gentvilas

Lietuvos liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius penktadienio vakarą išsirinko savo kandidatą į merus kitų metų savivaldos rinkimuose.

Vidiniuose partijos rinkimuose kandidatavo dabartinis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir Seimo narys Simonas Gentvilas.

Iš viso partijos skyriaus susirinkime dalyvavo apie 100 narių, slaptame balsavime dalyvavo 90.

S. Gentvilas prieš V. Grubliauską laimėjo 6 balsų persvara, surinkęs 48 balsus.

"Manau, kad Savivaldybėje dirba puiki komanda, bet reikia miestui keistis. Reikia keistis ir liberalams", - paaiškėjus balsavimo rezultatams "Vakarų ekspresui" sakė S. Gentvilas.

Artimiausiomis savaitėmis liberalų kandidatas į mero postą žada pateikti viziją, kaip įsivaizduoja Klaipėdos raidą per artimiausius penkerius metus ir tolesnėje perspektyvoje.

"Prie partijos kviesime prisijungti kuo daugiau naujų veidų. Klaipėda visada buvo liberalus miestas, todėl mes esame atviri naujiems žmonėms, kurie nebūtinai turi būti partijos nariai", - kalbėjo S. Gentvilas.

Lapkričio mėnesį partija planuoja paskelbti sąrašą, su kuriuo dalyvaus kitų metų savivaldos rinkimuose. Pašnekovo teigimu, ketinama ieškoti kontakto su kitomis politinėmis uostamiesčio jėgomis. Su kai kuriomis esą jau buvo neformalių pokalbių.

"Matau bent keletą variantų", - apie galimus politinius bendražygius užsiminė S. Gentvilas.

Jis sakė, kad laimėjus rinkimus darbą Seime iškeisti į mero postą nebūtų sunku.

"Darbas Seime davė naudingų nacionalinių kontaktų, tačiau ir būdamas Vilniuje dirbau vardan Klaipėdos", - tikino S. Gentvilas.

Savivaldos rinkimai vyks kitų metų pavasarį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder