Lapų grėbimo talka – siekis skatinti pilietiškumą

Lapų grėbimo talka – siekis skatinti pilietiškumą

Vėlyvą šeštadienio rytą būrys savo miestą mylinčių entuziastų kibo į kasmetinę rudens talką – lapų grėbimo akciją. Jau septintus metus asociacijos „Mano miestas - Klaipėda“ organizuojama savanoriška talka šįmet persikėlė į Danės skvere neseniai įrengtą „Vaikų supermiesto“ žaidimo aikštelę.

Anot asociacijos prezidento Gintaro Bendžiaus, akcijos tikslas nėra parodyti, kad miestas yra netvarkingas, o tai, jog patys klaipėdiečiai yra šio miesto šeimininkai. „Iš tiesų mes daug kalbame ir kritikuojame, tačiau nieko nedarome. Kol tai padaro kas nors kitas, tačiau dažnai ne taip, kaip norėjome“, - apgailestavo G. Bendžius ir pridūrė, jog „Facebook“ paskyroje jis aptinkantis pastabų - kodėl naujosios vaikų žaidimo aikštelės grindinys nepadengtas specialia danga?

Tačiau akcijos organizatorius į klausimą atsako klausimu: o kodėl niekas to nesiima daryti? Juk, žinia, pati aikštelė Danės skvere išdygo būtent dėl pačių klaipėdiečių iniciatyvos.

„Lapų grėbimo talka ugdo pilietiškumą bei rodo gerą pavyzdį vaikams. Labai džiaugiuosi, jog kasmet atsiranda vis daugiau žmonių, kurie savo kieme patys pakelia šiukšlę, rūpinasi, jog niekas nelaužytų suolelių, kad laiptinėse būtų švaru“, - sakė asociacijos prezidentas.

Paklaustas, kodėl lapų grėbimo talkai pasirinktas būtent Vėlinių savaitgalis, pašnekovas teigė, jog datą akcijai surengti diktuoja gamta.

Lapus energingai grėbė ir atlikėjų Tarasovų šeima, kuri dar penktadienio vakare kartu su Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos pučiamųjų instrumentų orkestru surengė nuotaikingą pasirodymą muzikiniame projekte „Vario audra“. Dainininkai sakė, jog šioje talkoje dalyvauja ne primą kartą ir turbūt ne paskutinį. „Stengsimės nugalėti „Vario audroje“ ir tuomet mieste bandysime įkurti kai ką panašaus į šią aikštelę – galbūt šunų voljerą“, - entuziastingai tikslus žarstė Vilius Tarasovas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder