Laivų parade - gniaužiantys kvapą vaizdai

Laivų parade - gniaužiantys kvapą vaizdai

Šeštadienio vakarą tūkstančiai žmonių plūdo į Klaipėdos uosto Kruizinių laivų terminalą, kuriame stebėjo 10-ąjį laivų paradą. Renginyje, organizatorių duomenimis, dalyvavo viš 60 laivų.

Minios šventės lankytojų mojo pasipuošusiems laivams. Juose plaukioję žmonės džiaugėsi dėmesiu ir žiūrovus lepino trankia muzika bei gerai nusiteikusių komandų nuotaika.

Renginys pritraukė ne tik klaipėdiečius, bet ir kitų miestų gyventojus.

"Išties be galo įspūdingi vaizdai. Laivų paradą stebiu jau trečią kartą ir tai vienas įdomiausių renginių per visus metus, kuriuos galima pamatyti Klaipėdoje", - sakė 30 metų palangiškis Arūnas.

"Esame čia su šeima, norime vaikams parodyti, kokie gražūs laivai plaukioja Klaipėdos uoste", - šypsojosi klaipėdiečiai Jonė ir Renatas.

"Praėjusiais metais man patiko labiau, ko gero, todėl, nes ir oras buvo labiau giedras, tačiau ir šiais metais galima pamatyti visai gražiai šviečiančių laivų. Tiesa, kai kurie galėjo pasistengti ir labiau", - svarstė laivų parado stebėtoja Laima.

Komisijos laive, plaukiojusiame po uostą, buvę nariai sakė, kad laivų komandos šiais metais išties pasitempė. "Laivų parado komisijoje esu pirmą kartą. Turiu du favoritus. Tačiau svarbu ne tik tai, kad laivas būtų gražus, bet ir ekipažas turi spinduliuoti gera nuotaika. Juk miniai tai išties pakelia ūpą", - sakė Vaidas Rekštys

"Ir šiemet geriausiai pasirodžiusį laivą apdovanosime. Matome, kad komandos kiekvienais metais vis labiau pasistengia. Puikios minios emocijos. Miesto svečius ir miestiečius noriu pasveikinti su šia švente", - sakė Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos vadovas Haroldas Kovsas.

Laivų parado metu šventišku jūreivio kostiumu buvo aprengtas Kruizinių laivų terminale laivus išlydinti ir pasitinkanti berniuko skulptūra „Vaikystės svajonė", ant kurios užlipę mažieji galėjo iš aukščiau pamatyti uoste plaukiojusius laivus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder