Laiko mokinių sveikatos profilaktinei patikrai dar yra

Laiko mokinių sveikatos profilaktinei patikrai dar yra

Klaipėdos miesto savivaldybė primena, kad iki mokslo metų pradžios profilaktiškai sveikatą turi pasitikrinti tie mokiniai, kurie pereina mokytis į kitą mokyklą, taip pat darželius naujai pradėsiantys lankyti vaikai. Visi kiti, kurie ugdymą tęsia toje pačioje mokykloje ar darželyje ir jų sveikatos būklė ypatingai nepasikeitė, laiko profilaktinėms sveikatos patikroms turi iki pat šių metų pabaigos.

„Klaipėdos savivaldybei pavaldžių pirminės sveikatos priežiūros centrų vadovai patikino, kad profilaktinės sveikatos patikros vyksta sklandžiai. Nors mažųjų klaipėdiečių srautas dėl profilaktinių patikrinimų gydymo įstaigose šiek tiek padidėjo, šiuo metu spėjama aptarnauti visus besikreipiančiuosius. Atsakingas tėvelių rūpestis vaikų sveikata džiugina, tačiau kartu norime priminti, kad daugeliui mokinių ir darželinukų sveikatą profilaktiškai tikrintis nebus per vėlu ir jau mokslo metams prasidėjus. Žinoma, tai galioja tik kalbant apie profilaktinius patikrinimus, kai vaikai nejaučia jokių sveikatos sutrikimų – vaikams sunegalavus gydytojo konsultacija turi būti suteikta maksimaliai greitais terminais. O kalbant apie profilaktinius patikrinimus,  vis dėlto siūlau šio proceso neatidėti ir gruodžio pabaigai – tiek dėl artėjančių švenčių, tiek ir dėl sunkiai nuspėjamos antrosios COVID-19 bangos“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Turimų sveikatos pažymėjimų galiojimo terminą iki metų pabaigos Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pratęsė atsižvelgiant į tai, kad karantino metu buvo sustabdytas profilaktinių sveikatos patikrinimo paslaugų teikimas, o atnaujinus šių paslaugų teikimą dėl infekcijų kontrolės reikalavimų gydymo įstaigos gali priimti mažesnį pacientų skaičių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder