Labdaringame bėgime – ir vaikai, ir sporto veteranai

Labdaringame bėgime – ir vaikai, ir sporto veteranai

Sekmadienį Klaipėdos senamiestį pagyvino jau penktasis labdaringas gerosios žvaigždės bėgimas „Padovanok senjorams Kalėdas“. Klaipėdos miesto bei aplinkinių rajonų gyventojus pasitikti Kalėdas bėgant pakvietė Lietuvos verslo kolegija ir maltiečiai.

„Tai socialinė akcija, kai kviečiame prisijungti prie žiemiško bėgimo. Nors sniego ir neturime, bet tai vis tiek žiemiškas bėgimas. Kviečiame prisiminti tuos, kad labiausiai reikia pagalbos – vienišus, savimi pasirūpinti negalinčius senjorus“, - sakė Lietuvos verslo kolegijos Rinkodaros ir plėtros skyriaus vadovas Modestas Vaikšnoras.

Nustatyto dalyvio mokesčio šiame bėgime nėra – kiekvienas paaukoja pagal galimybes. M. Vaikšnoras džiaugėsi, kad susidomėjimas renginiu kasmet auga, sulaukiama jau per 300 dalyvių, kurie Klaipėdos gatvėmis bėga ir su augintiniais. Prie bėgikų būrio prisijungė ir karių būrys.

Po nuotaikingo apšilimo savo trasą – nuo kolegijos pastato Turgaus g. 21 iki Biržos tilto ir atgal – nubėgo jauniausieji bėgikai. Šešiolikos metų amžiaus ir vyresni bėgo simbolinę 2017 žingsnių (kiek daugiau nei 1,5 kilometro) trasą. Pradėję nuo Turgaus g. 21, bėgo Tiltų, Liepų gatvėmis, Laivų skersgatviu, grįžo Danės ir Tiltų gatvėmis ir finišavo ten pat, kur ir startavo – Turgaus g. 21. Renginio dalyvius miesto gatvėmis lydėjo policijos pareigūnai.

Tarp bėgikų buvo ir žinomų klaipėdiečių - krepšinio veteranas Kazimieras Budrys, Seimo narys Simonas Gentvilas, bėgo jauni ir talentingi Klaipėdos lengvaatlečiai, dviratininkai ir sporto veteranai. Bėgimo nugalėtoju jau ne pirmus metus tapo klaipėdietis lengvaatletis Benediktas Mickus. Visų amžiaus kategorijų bėgimo laimėtojus sveikino miesto meras Vytautas Grubliauskas, specialų saldų prizą įteikęs bėgimą skanduotėmis pagyvinusiems kariams.

Labdaringame renginyje klaipėdiečiai dalyvavo šeimomis, mažiausiuosius veždami išdabintuose vežimuose, aprengę kostiumais. Beje, visi bėgikai buvo kviečiami pasipuošti kalėdine atributika ar bent raudonu aprangos akcentu. Tačiau kai kurie klaipėdiečiai įdėjo kur kas daugiau pastangų nei tik užsidėti kepuraitę – bėgime dalyvavo ir kalėdinė „eglutė“, kurią lydėjo miela „dovanėlė“, ir „kengūra“, sterblėje nešusi vaikelį, ir Kalėdų Seneliai, nykštukai, elfai... Originaliausių kostiumų autoriai buvo apdovanoti prizais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder