Kvietė puoštis ir puošti gyvenamąją aplinką

Kvietė puoštis ir puošti gyvenamąją aplinką

Sekmadienį vieno Herkaus Manto daugiabučio gyventojai puošė savo balkonus gėlėmis. Asociacija „Mano miestas Klaipėda“ visapusiškai palaiko šį sumanymą ir kviečia klaipėdiečius įvairiais būdais ir priemonėmis dabinti savo gyvenamąją aplinką ir tuo pačiu uostamiestį.

Iniciatyvos „Pasipuošk širdį ir balkoną“ autorė, asociacijos narė Viktorija Gudelė įsitikinusi, kad visi geri ir gražūs dalykai prasideda nuo širdies. „Ten, kur viršų ima išankstiniai nusistatymai, noras ignoruoti save ir kitus – geri dalykai realizuojamai labai sunkiai, - teigia ji. – Tačiau net nedideli darbai, kad ir savo balkono, kiemo, aplinkos papuošimas nors nedideliu gėlių vazonu gali įkvėpti visus prisidėti prie grožio puoselėjimo“. V.Gudelė, palaikoma asociacijos kultūros grupės, pakvietė savo gyvenamojo namo (Herkaus Manto g.4) kaimynus paskutinį gegužės sekmadienį papuošti gėlėmis savo balkonus ir aplinką. Per pusę kaimynų bei pirmame aukšte įsikūrusios įstaigos geranoriškai atsiliepė į kvietimą.

Tai – pirmoji Lietuvoje balkono gėlių iškabinimo šventė, kurios tikslas – puošti aplinką, kurioje gyvename, reprezentuoti turistų lankomus senamiesčius, miestų centrines gatves. Asociacija „Mano miestas Klaipėda“ tikisi, kad ši diena galėtų tapti nacionaline namų puošimo švente.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder